Phone House Nederland verkocht aan Optie1

Telecomretailer Phone House heeft in Nederland een nieuwe eigenaar. De verkoper van smartphones is door Dixons Carphone verkocht aan Optie1.

Zestig Europese PhoneHouse locaties worden Samsung-winkels 01 large 0

Dit laten de twee partijen weten in een persbericht. Optie1 is een onderneming van Relevant Holdings. De partijen verwachten dat de verkoop eind juni is afgerond. Optie1 krijgt Phone House voor 83 procent in handen. Dixons Carphone behoudt een klein minderheidsbelang in de verkoper.

Vanuit die positie wil Dixons haar Connected World Services-partnerships in Nederland uitbreiden. Het heeft hiervoor een contract afgesloten met Phone House Nederland, dat zo haar klanten verzekeringen kan aanbieden van Dixons en ondersteuning voor technische diensten kan bieden.

Henk Kamsteeg, de topman van Relevant Holdings, is blij met de aanwinst. “Ons doel is om de huidige Phone House en Optie1 merken en submerken in de markt te handhaven, elk met een herkenbare eigen positionering”, Aldus Kamsteeg. “De Optie1 telecomwinkels zijn daarin hoofdzakelijk in de kleinere plaatsen te vinden en de Phone House winkels zullen zichtbaar zijn in de grotere steden. We kijken er erg naar uit om met alle betrokkenen en teamleden van Dixons Carphone samen te werken en de ontwikkeling van onze kwalitatieve en sterk op de klantgerichte telecomondernemingen in Nederland verder te stimuleren.”

Sebastian James, de topman van Dixons Carphone is ook blij met de overname. “Het is mij een groot genoegen deze samenwerking voor tussen Optie1 en Phone House Nederland, samen met het afgesloten langetermijn contract voor onze Connected World Services gericht op verzekeringen en technische diensten, te kunnen aankondigen. Optie1 is een ervaren en zeer efficiënte telecomretailer en dat maakt hen de perfecte partner in deze markt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters