Phone House Nederland verkocht aan Optie1

Telecomretailer Phone House heeft in Nederland een nieuwe eigenaar. De verkoper van smartphones is door Dixons Carphone verkocht aan Optie1.

Zestig Europese PhoneHouse locaties worden Samsung-winkels 01 large 0

Dit laten de twee partijen weten in een persbericht. Optie1 is een onderneming van Relevant Holdings. De partijen verwachten dat de verkoop eind juni is afgerond. Optie1 krijgt Phone House voor 83 procent in handen. Dixons Carphone behoudt een klein minderheidsbelang in de verkoper.

Vanuit die positie wil Dixons haar Connected World Services-partnerships in Nederland uitbreiden. Het heeft hiervoor een contract afgesloten met Phone House Nederland, dat zo haar klanten verzekeringen kan aanbieden van Dixons en ondersteuning voor technische diensten kan bieden.

Henk Kamsteeg, de topman van Relevant Holdings, is blij met de aanwinst. “Ons doel is om de huidige Phone House en Optie1 merken en submerken in de markt te handhaven, elk met een herkenbare eigen positionering”, Aldus Kamsteeg. “De Optie1 telecomwinkels zijn daarin hoofdzakelijk in de kleinere plaatsen te vinden en de Phone House winkels zullen zichtbaar zijn in de grotere steden. We kijken er erg naar uit om met alle betrokkenen en teamleden van Dixons Carphone samen te werken en de ontwikkeling van onze kwalitatieve en sterk op de klantgerichte telecomondernemingen in Nederland verder te stimuleren.”

Sebastian James, de topman van Dixons Carphone is ook blij met de overname. “Het is mij een groot genoegen deze samenwerking voor tussen Optie1 en Phone House Nederland, samen met het afgesloten langetermijn contract voor onze Connected World Services gericht op verzekeringen en technische diensten, te kunnen aankondigen. Optie1 is een ervaren en zeer efficiënte telecomretailer en dat maakt hen de perfecte partner in deze markt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters