Phone House Nederland verkocht aan Optie1

Telecomretailer Phone House heeft in Nederland een nieuwe eigenaar. De verkoper van smartphones is door Dixons Carphone verkocht aan Optie1.

Zestig Europese PhoneHouse locaties worden Samsung-winkels 01 large 0

Dit laten de twee partijen weten in een persbericht. Optie1 is een onderneming van Relevant Holdings. De partijen verwachten dat de verkoop eind juni is afgerond. Optie1 krijgt Phone House voor 83 procent in handen. Dixons Carphone behoudt een klein minderheidsbelang in de verkoper.

Vanuit die positie wil Dixons haar Connected World Services-partnerships in Nederland uitbreiden. Het heeft hiervoor een contract afgesloten met Phone House Nederland, dat zo haar klanten verzekeringen kan aanbieden van Dixons en ondersteuning voor technische diensten kan bieden.

Henk Kamsteeg, de topman van Relevant Holdings, is blij met de aanwinst. “Ons doel is om de huidige Phone House en Optie1 merken en submerken in de markt te handhaven, elk met een herkenbare eigen positionering”, Aldus Kamsteeg. “De Optie1 telecomwinkels zijn daarin hoofdzakelijk in de kleinere plaatsen te vinden en de Phone House winkels zullen zichtbaar zijn in de grotere steden. We kijken er erg naar uit om met alle betrokkenen en teamleden van Dixons Carphone samen te werken en de ontwikkeling van onze kwalitatieve en sterk op de klantgerichte telecomondernemingen in Nederland verder te stimuleren.”

Sebastian James, de topman van Dixons Carphone is ook blij met de overname. “Het is mij een groot genoegen deze samenwerking voor tussen Optie1 en Phone House Nederland, samen met het afgesloten langetermijn contract voor onze Connected World Services gericht op verzekeringen en technische diensten, te kunnen aankondigen. Optie1 is een ervaren en zeer efficiënte telecomretailer en dat maakt hen de perfecte partner in deze markt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters