Phone Shield beschermt telefoon tegen verlies gegevens

Het Britse bedrijf Disklabs heeft een kooi van Faraday voor mobiele telefoons ontwikkeld. Data die op de mobiel staat wordt hierdoor bescherm waardoor alle gegevens behouden blijven.

Wanneer de politie mobiele telefoons in beslag neemt als bewijsmateriaal, bestaat het gevaar dat de gegevens op de mobiele telefoons alsnog worden veranderd. Theoretisch kan een mobiele telefoon zelfs op afstand via een sms-bericht geblokkeerd worden. Een kooi van Faraday is een constructie van elektrisch geleidend materiaal zoals koper of ijzer dat er voor zorgt dat elektromagnetische straling niet tot binnen de kooi kan doordringen. Ontvangst van radiosignalen is in een kooi van Faraday niet mogelijk.

Disklabs, bekend van herstelwerkzaamheden aan sterk beschadigde opslagmedia, heeft daarom een soort tas ontwikkeld die als een kooi van Faraday fungeert. De tas blokkeert iedere elektromagnetische straling. Via een gaasje kan het schermpje van een mobiele telefoon worden bekeken. Mobiele telefoons worden steeds belangrijker bij het oplossen van criminaliteit op straat, vooral als daar video of foto’s op staan. De Phone Shield kan het werk van de politie aanzienlijk vergemakkelijken, zegt Disklabs.

De London Metropolitan Police gaat de technologie als eerste gebruiken. Ook zou er een distributeur in Frankrijk zijn gevonden. Disklabs heeft ook een vestiging in Amsterdam, maar daar is de Phone Shield nog niet te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

‘Next-gen AirPods case dient ook als oplader’ lees verder

slimme verlichting slimme lampen

WANT to Have: vijf slimme lampen voor een sfeervolle verlichting lees verder

Knops

Knops: deze oordoppen zijn een volumeknop voor… alles lees verder

iPhone 8

WANT to Have: de vijf beste draadloze oordopjes onder de 200 euro lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters