Phone Shield beschermt telefoon tegen verlies gegevens

Het Britse bedrijf Disklabs heeft een kooi van Faraday voor mobiele telefoons ontwikkeld. Data die op de mobiel staat wordt hierdoor bescherm waardoor alle gegevens behouden blijven.

Wanneer de politie mobiele telefoons in beslag neemt als bewijsmateriaal, bestaat het gevaar dat de gegevens op de mobiele telefoons alsnog worden veranderd. Theoretisch kan een mobiele telefoon zelfs op afstand via een sms-bericht geblokkeerd worden. Een kooi van Faraday is een constructie van elektrisch geleidend materiaal zoals koper of ijzer dat er voor zorgt dat elektromagnetische straling niet tot binnen de kooi kan doordringen. Ontvangst van radiosignalen is in een kooi van Faraday niet mogelijk.

Disklabs, bekend van herstelwerkzaamheden aan sterk beschadigde opslagmedia, heeft daarom een soort tas ontwikkeld die als een kooi van Faraday fungeert. De tas blokkeert iedere elektromagnetische straling. Via een gaasje kan het schermpje van een mobiele telefoon worden bekeken. Mobiele telefoons worden steeds belangrijker bij het oplossen van criminaliteit op straat, vooral als daar video of foto’s op staan. De Phone Shield kan het werk van de politie aanzienlijk vergemakkelijken, zegt Disklabs.

De London Metropolitan Police gaat de technologie als eerste gebruiken. Ook zou er een distributeur in Frankrijk zijn gevonden. Disklabs heeft ook een vestiging in Amsterdam, maar daar is de Phone Shield nog niet te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via