Ondernemers starten PhoneSwap: veilig tweedehands toestellen (ver)kopen

Amsterdamse ondernemers zijn een website gestart die het kopen en verkopen van tweedehands toestellen weer makkelijk en risicoloos moet gaan maken. Maar wat maakt PhoneSwap zo bijzonder?

Tweedehands toestellen kopen is lastig

Tweedehands toestellen op Marktplaats kopen of verkopen brengt een hoop risico’s met zich mee. Je weet niet zeker of het toestel in kwestie in orde is, en naar de reputatie van een verkoper kun je vaak enkel gissen. In Amerika zijn daarom dan ook websites waar je specifiek smartphones kunt ruilen of kopen erg populair. Dan heb je meer zekerheid. Vanaf vandaag wordt het (ver)kopen van tweedehands toestellen in Nederland ook een stuk makkelijker. Maak kennis met PhoneSwap.

PhoneSwap

PhoneSwap is een initiatief van drie jonge Amsterdamse ondernemers die verkopen van smartphones laagdrempelig en veilig wil maken. Zo kunnen smartphones een tweede leven krijgen, wat natuurlijk ook weer beter is voor de natuur. Per jaar worden er in Nederland immers 4.500.000 nieuwe smartphones gekocht, terwijl mobiele telefoons in goede staat vroegtijdig aan de kant worden geslingerd.

Wat maakt PhoneSwap uniek?

Maar goed, waar hebben we mee te maken? PhoneSwap is een online platform waar je dus tweedehands toestellen kunt aanbieden of kopen. Het grote verschil met Marktplaats is dat PhoneSwap de telefoons controleert. Waar je op Marktplaats direct een pakketje naar de koper stuurt, gaan op PhoneSwap gekochte smartphones eerst naar het kantoor van het bedrijf. Daar wordt het tweedehands toestel uitgebreid getest en geverifieerd. Vervolgens stuurt PhoneSwap het toestel naar de koper en krijgt de verkoper zijn geld na een proefperiode van 48-uur.

Dat voorkomt schimmige verkopers die niet werkende toestellen verkopen en dan verdwijnen. Ze krijgen immers pas hun geld als zowel PhoneSwap als de koper concluderen dat het toestel in orde is. Daardoor ben jij als koper of verkoper zeker van je zaak.

Nadelen?

Een mooi streven dus, al zullen de toestellen gemiddeld iets duurder zijn. PhoneSwap zelf krijgt namelijk een klein percentage. De zekerheid en veiligheid die je daarvoor terugkrijgt is echter in de meeste gevallen zeker de moeite waard. Al hangt dat er natuurlijk vooral vanaf hoeveel je van telefoons af weet en of je bereidt bent om risico’s te nemen. De eerste toestellen staan al op PhoneSwap.nl, dus je kunt een kijkje nemen. Helaas laat de website zelf te wensen over qua ontwerp en optimalisatie, wat het geheel niet echt een professionele uitstraling geeft. Maar hé, het draait om de toestellen, de site komt er vanzelf wel!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters