Word binnen een minuut een pro met deze Photoshop tips

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het over Photoshop tips!

Wil je beter worden met Photoshop, maar heb je geen tijd of geduld om lange video’s te checken? Adobe schiet je te hulp met deze Photoshop tips. Allemaal korter dan een minuut, maar toch ontzettend leerzaam.

Photoshop tips

Heb jij ook altijd al de ambitie gehad om een ware Photoshop-koning te worden? Je opent Youtube, op zoek naar toegankelijke tutorials, om vervolgens ellenlange video’s te komen. De ene helft gaat veel te langzaam, terwijl de andere helft amper te volgen is. Nou, laat maar zitten dan. Dat is hartstikke zonde, want een goede video kan het ultieme hulpmiddel zijn.

Gelukkig schiet Adobe je te hulp. Op het officiële Adobe Creative Cloud Youtube kanaal vind je verschillende ‘Make it Now’ video’s. Geen complete films, maar video’s van slechts een minuut, die je toch wat bijbrengen. Zo leer je binnen korte tijd hoe je het verschil kan maken met Photoshop.

Double exposure

Double exposure is eigenlijk een stukje nostalgie uit vervlogen tijden. Toen camera’s nog op rolletjes werkten, kon je met de hand een uniek effect creëren. Als je het rolletje niet door draaide, kreeg je twee foto’s over elkaar. Toen was het meer een kwestie van trial and error, maar in Photoshop kun je op je eigen manier zo unieke kunstwerkjes creëren.

Composite

Met behulp van Photoshop kun je op creatieve wijze foto’s samenvoegen. In dit voorbeeld wordt er bijvoorbeeld een stukje zee in een koffiekopje geplaatst. Klinkt vreemd, maar het eindresultaat ziet er ontzettend tof uit. Het is echter een hele kunst om het er geloofwaardig uit te laten zien. Deze video duurt slechts 38 seconden, maar brengt je toch al heel ver.

GIF

Het internet staat er natuurlijk vol mee: GIF’jes. Ze zijn lekker kort, creatief en nog eens heel makkelijk te maken ook! Althans, als we deze zeer toegankelijke tutorial moeten geloven. Word jij internet-famous met je eigen hilarische meesterwerkje? Photoshop helpt je een handje.

Poster

Is zo’n leeg canvas toch een beetje overweldigend? Begin dan eerst met een template, waar je vervolgens je eigen ding mee doet. Voor je het weet heb je een strakke poster tevoorschijn getoverd. De volgende keer kun je het misschien zonder template proberen. Niemand kijkt over je schouder mee (hopen we), dus experimenteer er op los!

Heb je nog foto’s nodig om te bewerken? Check dan deze hacks die elke fotograaf moet kennen. Of doe wat inspiratie op door deze schitterende foto’s van Nederland te bewonderen.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters