Pinecone: Xiaomi kondigt deze maand eigen chipset aan

Na jaren aan geruchten heeft Xiaomi eindelijk bevestigd dat het deze maand zijn eigen chipset zal onthullen: Pinecone.

Xiaomi Pinecone

Na ondertussen jaren aan geruchten heeft Xiaomi nu zelf bevestigd dat het binnenkort zijn eigen mobiele chipset gaat onthullen. Dat bevestigde de Chinese smartphonefabrikant op het sociale netwerk Weibo. De onthulling zal plaats vinden op 28 februari, in Beijing. De chipset zal vernoemd gaan worden naar de gelijknamige dochteronderneming van Xiaomi, Pinecone.

Meri

Afgelopen oktober dook er een nieuw Xiaomi toestel op, de Xiaomi Mi 5c (Meri). Naar verluidt wordt dat het eerste model dat gebruik gaat maken van Xiaomi’s eigen technologie. Benchmarkresultaten wijzen op een octa-core processor en 3GB aan werkgeheugen.

Leadcore

De ambitie van het Chinese merk om een eigen chipset te ontwikkelen is nou niet bepaald een groot geheim. Pinecone Electronics is een samenwerking tussen Xiaomi en chipset maker Leadcore. Het bedrijf werd in november 2014 opgericht. Xiaomi heeft 51 procent van de aandelen in handen. Het merk werkt dus al twee jaar aan zijn eigen chips.

Interessante ontwikkeling

Dat is ook voor de rest van de smartphonemarkt een zeer interessante ontwikkeling. De meeste smartphonefabrikanten maken gebruik van chipsets van Qualcomm (Snapdragon) en MediaTek. Samsung (Exynos) en Huawei (Kirin) zijn met hun eigen chipsets vooral uitzonderingen op de regel. Nokia, HTC, LG, Asus, ga zo maar door, allemaal gebruiken ze de chipsets van een ander merk.

Xiaomi Pinecone

Inwisselbaar

Dat maakt sommige toestellen zeer inwisselbaar, omdat je exact hetzelfde specspakketje misschien ook van een andere fabrikant kunt krijgen. Neem de Google Pixel, die de Snapdragon 821 onder de motorkap heeft zitten. Ook de OnePlus 3T maakt gebruik van die chipset, en is twee maal zo goedkoop. Dat is niet helemaal een eerlijke vergelijking, maar de consument zal zich toch nog een keer achter de oren krabben.

Onderscheiden

Door zelf je eigen chipsets te maken kun je je als smartphonefabrikant onderscheiden. Samsung en Huawei komen elk jaar weer met interessante toevoegingen en extraatjes in hun chips. Bovendien kan Xiaomi zo de kosten op de lange termijn laag houden, doordat het gebruik kan maken van de technologie van Leadcore. Maar bovenal moeten we er als consumenten blij mee zijn dat Qualcomm zo misschien eindelijk een schop onder de kont krijgt. Thanks Xiaomi!

Bron: Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hotemetoot -

    “Samsung (Exynos) en Huawei (Kirin) zijn met hun eigen chipsets vooral uitzonderingen op de regel.”
    Juist. Er was ook nog een andere fabrikant die alle chips bakkers hierboven een pak on de billen geven….

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters