Dit zijn de beste en slechtste features van de Pixel 2 en PIxel 2 XL

Nu de Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn gelanceerd, hebben we bijna alle grote vlaggenschepen van het jaar gehad. Het begint tijd te worden om goed na te denken over welk toestel je nu daadwerkelijk gaat kopen. Om je op weg te helpen hebben we de drie beste en slechtste features van de Pixel 2 toestellen op een rijtje gezet.

Dezelfde indrukwekkende camera op beide toestellen

Zowel de Pixel 2 als de Pixel 2 XL komen met dezelfde camera module met een enkele lens. Hoewel het geen dubbele camera is, blijft hij overeind staan tussen het dual camera geweld van de andere vlaggenschepen. Via de software kun je professionele bokeh effect foto’s maken met zowel de hoofdcamera als de selfiecamera.

Hoewel het geweldig is dat beide toestellen zijn uitgerust met een degelijke camera, is het feit dat de camera op beide toestellen hetzelfde is wel een nadeel. Het verschil tussen de twee is namelijk zo’n 140 euro in prijs. En aangezien de duurdere Pixel 2 XL in principe gewoon een grotere versie is van de Pixel 2, betaal je dus behoorlijk voor een iets groter scherm en een grotere batterij. En hoewel een grotere batterij toch goed klinkt, heb je die ook nodig voor het grotere display.

Google Pixel 2 XL

Google Lens

Met de Pixel 2 toestellen wordt ook Google Lens groots geïntroduceerd. Deze slimme feature werkt samen met de camera en kan objecten voor je herkennen en daar meer informatie over geven. Zo kom je meer te weten over onder andere filmposters, visitekaartjes of bekende gebouwen.

Google Pixel 2

Efficiënte alway-on display

Always-on display is een handige feature, waarbij je toestel altijd nog de tijd en notificaties kan weergeven. Ook terwijl je toestel eigenlijk aan het sluimeren is. Uiteraard is zo’n feature funest voor je batterij, waardoor hij op een gegeven moment een stuk minder populair werd. De Pixel 2 toestellen zijn wel weer uitgerust met always-on display maar komen met versterking van kunstmatige intelligentie om de batterij zo veel mogelijk te ontlasten.

Daarnaast wordt een extra feature aan de always-on feature toegevoegd. De toestellen zijn ook altijd aan het luisteren of er muziek op de achtergrond is. Mocht dit het geval zijn, dan geven ze je meteen de naam van de artiest en de titel van het lied. Zo hoef je nooit meer je brein te breken over wie ook alweer dat ene lied zingt.

Pixel 2 zonder headphone jack

Een minder leuke kant van de Pixels 2 handsets is dat Google ze heeft beroofd van de goede oude headphone jack. Hiermee gaat Google Apple achterna en komt zelfs ook nog met een eigen versie van Apple’s Airpods: de Pixel Buds. Het is jammer dat de poort weg is, want zonder de Buds kun je niet tegelijkertijd opladen en naar muziek luisteren. Tenzij je natuurlijk de Moshi adapter koopt voor je toestel, waarmee je dit wel tegelijkertijd kunt doen. Hiervoor ben je wel weer een extra 38 euro kwijt.

Google Pixel Buds
Google Pixel Buds

Geen echt randloos design

Wat het design betreft doen de Pixel 2 toestellen maar halfslachtig mee met het randloze ontwerp. Waar toestellen zoals de Galaxy S8 en iPhone X de randen zo dun mogelijk hebben gemaakt, heeft Google nog behoorlijke randen overgelaten aan alle kanten. Hierdoor zien de toestellen er net wat minder gelikt uit. Maar aan de andere kant gaat de iPhone X wel voor een randloos design, maar combineert dat met die rare inham.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters