Moet Apple oppassen voor de Google Pixel 2?

Twee handsets waar de wereld overduidelijk vol spanning nog op wacht dit jaar zijn de iPhone 8 en de Samsung Galaxy Note 8. Maar er is nog een derde speler, welke ook met een spraakmakend toestel zou kunnen komen. Google’s Pixel 2 staat ook nog op de planning en als we de berichten mogen geloven zou het een sterke concurrent zijn voor de twee smartphone titanen. 

Renders tonen gelikt design met minime randen

Waar Google niet om premium features leek te geven met de Nexus smartphones, probeert het bedrijf de Pixel toestellen als serieuze competitie voor de groten in de smartphone wereld neer te zetten. Het design van de Pixel 2 zou hier helemaal op toegespitst zijn met een aluminium behuizing en een glazen paneel aan de achterkant. Tipsters met een behoorlijke reputatie hebben de wereld voorzien van renders, gebaseerd op gelekte informatie. Als deze renders enigszins in de buurt komen van het echte toestel, wordt het zeker een design beauty met de populaire smalle randen en een hoge screen-to-body ratio.

Vingerafdrukscanner aan de achterkant en geen headphone jack

De voorkant zou uitgerust zijn met twee stereo speakers, terwijl de vingerafdrukscanner zich nog steeds aan de achterkant bevindt. Hoewel de positie van de vingerafdrukscanner niet ideaal is, zien we dezelfde plaatsing ook bij Samsung en waarschijnlijk Apple. Verder gaat het toestel met de tijd mee en zou de headphone jack verwijderd zijn en wordt gebruik gemaakt van USB-C technologie om op te laden.

Pixel 2

Knijpbare rand met Snapdragon 835

Net als de HTC U11 zou ook de Pixel 2 uitgerust worden met een knijpbare rand voor extra interactiviteit en komt het met premium specificaties. Zo wordt gefluisterd dat er een Snapdragon 835 chip gebruikt zal worden in combinatie met 4GB RAM. Eventueel zou de processor ook een nieuwere Snapdragon 836 kunnen zijn. Bij het vorige Pixel toestel zagen we een Snapdragon 821, welke een verbetering was van de 820 waar veel 2016 smartphones mee uitgerust waren.

AMOLED display met always-on ambient feature

Er zou een model komen met een 6 inch AMOLED display met een verhouding van 18:9 en een resolutie van 2880 x 1440 pixels. Mogelijkerwijs zou Google ook kunnen besluiten een kleinere versie uit te brengen met een 5 inch display. Verder zou het display volgens XDA Developers uitgerust worden met een always-on ambient feature, zodat je altijd je notificaties etc kunt zien tijdens de standby modus. Deze feature zien we onder andere ook bij de Galaxy S8.

Google Pixel 2 XL

Android O

Het toestel zal ook uitgerust zijn met Android O. Deze update komt onder andere met een picture-in-picture feature, een strakker notificatiepaneel en zou beter voor de levensduur van je batterij moeten zijn.

Android O

Pixel 2 onthulling in oktober?

Verwacht wordt dat we de Pixel 2 ergens in oktober zullen zien verschijnen. De prijs is nog onbekend, maar zou ongeveer hetzelfde moeten zijn als de Pixel en Pixel XL. Deze kosten respectievelijk 839 euro en 995 euro. Mochten er modellen komen met extra geheugen zou de prijs natuurlijk nog omhoog kunnen gaan.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters