Google Photos code lekt grootste feature Pixel 2

Over minder dan een maand zal Google eindelijk de Pixel 2 toestellen gaan onthullen. De smartphones zouden volgens de geruchten onder andere komen met een hoge screen-to-body ratio en een knijpbare rand á la HTC U11. Het lijkt er nu echter op dat Google nog een verrassing voor ons in petto heeft (wat inmiddels geen verrassing meer is) om de Pixels 2 van de rest van de vlaggenschepen te onderscheiden: Google Lens.

Google Lens lekt grootste feature Google Pixel 2

Een paar dagen geleden is Google begonnen met het uitrollen van de Google Photos app update en, zoals we de laatste tijd vaker hebben gezien, had de code meer te vertellen dat de bedoeling was. Ontwikkelaars vonden namelijk in de code een volledige Google Lens integratie, waarmee de smartphone camera opeens veel meer mogelijkheden kreeg.

Google Lens

Camera krijgt Bixby-achtige mogelijkheden

Tijdens Google 1/0 konden we al een beetje kennis maken met Google Lens.  Het is een server-side systeem dat de camera van je smartphone opeens een stuk slimmer maakt. Zo kan je camera opeens allerlei objecten herkennen zoals films, locaties, standbeelden, kunstwerken, planten, dieren en boeken. Daarnaast zou het dingen kunnen doen zoals een contact toevoegen door een visitekaartje te scannen, product informatie opzoeken en gescande teksten vertalen. Een beetje zoals Bixby hoort te doen.

Google Lens

Vreugde van korte duur

Zoals verwacht had Google snel door dat ontwikkelaars al aan de haal gingen met Google Lens, waarop via de server hier snel een stop aan werd gezet. Verwacht wordt dat het systeem samen met de onthulling van de Pixel 2 toestellen op 4 oktober uitgebreid geïntroduceerd als worden als één van de onderscheidende features van de handsets.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters