Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone

Begin deze maand werden de Pixel 2 toestellen eindelijk onthuld samen met een paar andere nieuwe Google apparaten. Inmiddels is de Pixel 2 nu ook al te koop en hij komt met een kersverse Launcher. Deze is tegenwoordig voorzien van een handige zoekbalk onderin. Je hoeft echte niet per se de Pixel 2 te hebben om te spelen met de nieuwe Pixel 2 Launcher. Ook andere Android toestellen kunnen ermee aan de slag.

Pixel 2 Launcher werkt vanaf Android Lollipop

XDA Developers kwam met het heugelijke nieuws en kan uit eigen download praktijken bevestigen dat de Pixel 2 Launcher in ieder geval op de Pixel XL met Android Oreo en de Samsung Galaxy Note 8 met Android 7.1 Nougat draait. In principe zou je het Launcher bestand moeten kunnen installeren op toestellen met Android Lollipop en hoger.

Pixel 2 Launcher

 

 

Pas op als je geen Google toestel hebt

Mensen met Google’s Nexus of Pixel toestellen kunnen de Launcher gewoon als een normale app installeren. Gebruikers met non-Google toestellen kunnen dat echter niet en krijgen dan geen Google Now Panel. Om deze feature wel te laten werken moet het Launcher bestand als systeem app worden geïnstalleerd, dus met root. Via XDA Developer is echter naast het normale Launcher bestand ook een aangepaste versie te vinden, welke weer wel het Google Now paneel meteen ondersteunt.

Google geanimeerd klok icoon

Animaties en nieuwe zoekbalk

Als het je is gelukt om de Launcher op je toestel te zetten, kun je op je eigen toestel een beetje genieten van de Pixel 2 ervaring. Naast de handige zoekbalk, krijg je onder andere Google’s geanimeerde klok icoon. Ook worden andere iconenen dan voortaan aan de hand van de natuurkundige wetten geanimeerd wanneer je ze sleept en zijn het geen statische plaatjes meer.

Pixel 2 kopen of Pixel 2 XL voorbestellen

Hoewel de Pixel 2 al beschikbaar is, houdt Google weer geen rekening met Nederlandse fans. In Nederland is het toestel officieel nog niet te koop. Belsimpel heeft echter aangegeven de telefoon vanuit andere landen, waar de Pixel 2 wel beschikbaar is, te importeren. Op de site kon je al zelfs voor Google’s onthulling de Pixel 2 bestellen. Bij de Pixel 2 XL staat dat je hem alvast kunt preorderen.

Via: XDA Developers

 

HTC U12 Plus review

HTC U12+ videoreview lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters