Vijf features die de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL uniek maken

Na maanden van geruchten en speculaties was het dan gisteren eindelijk zover. De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn eindelijk in alle glorie onthuld. De toestellen doen niet mee aan de randloze trend, nog aan de dubbele camera. In principe zijn de twee telefoons grotendeels hetzelfde, afgezien natuurlijk van het feit dat de XL groter is. Het grotere toestel komt verder ook met een hogere resolutie en pixeldensiteit en een grotere batterij voor het grotere display. Dit zijn de vijf top features van de Pixel 2 en Pixel 2 XL.

Bokeh effect met maar één camera

Hoewel de toestellen geen dubbele camera hebben gekregen, vindt Google dat ze dat ook helemaal niet nodig hebben. De enkele camera zou dusdanig goed zijn dat het in zijn eentje vergelijkbare prestaties levert. De originele Pixel kwam al met een indrukwekkende camera en bij de opvolgers is dat alleen maar beter geworden. Via machine learning kun je Apple’s Portrait Mode effect zowel met de hoofdcamera als met de selfiecamera creëren en de toestellen hebben een soort Live Photo’s feature gekregen, genaamd Motion Photo.

Google Pixel 2

 

Pixel 2 toestellen hebben een gevoelige kant

Net als de HTC U11, die we eerder dit jaar zagen verschijnen, hebben ook de Pixels 2 een gevoelig randje. Dit geeft je extra mogelijkheden om snel bepaalde functies uit te voeren, zoals het maken van selfies en het oproepen van Google Assistant. Natuurlijk moet de rand ook weer niet te gevoelig zijn, want je wilt ook weer niet constant random features inschakelen.

Je Pixel vertelt je meteen welk liedje het is

Met de Pixel 2 toestellen hoef je je nooit meer af te vragen hoe dat lied ook alweer heet. De toestellen zijn namelijk constant aan het opletten of er muziek op de achtergrond afspeelt. Dit is uiteraard om je te helpen de titel en de artiest te achterhalen, maar ook om de eigen Google Music en Youtube apps te promoten. Je kunt het nummer namelijk meteen ook in de apps afspelen.

Weet waar je naar kijkt

De Pixel 2 en 2 XL zijn de eerste toestellen, die gelanceerd worden met Google Lens. Het is een slimme camera feature, waarvan we een soortgelijke uitvoering zagen bij Samsung. Door de camera te richten op een bekend gebouw, een tekst of bijvoorbeeld een filmposter, wordt Google Lens geactiveerd en krijg je meer informatie over waar je naar kijkt. Het is een Android Oreo feature, welke uiteindelijk ook op andere toestellen beschikbaar zal zijn.

Google Pixel 2 XL

Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen Android updates meteen

Eén van de grote voordelen van de toestellen is dat ze “pure Android toestellen” zijn. Ze zijn door Google gemaakt en worden daarom extra in de watten gelegd wat betreft Android updates. Als er nieuwe updates zijn, zullen de Pixels 2 bij de eersten horen die de updates krijgen, terwijl andere toestellen een stuk langer moeten wachten. Als je je altijd ergert aan dat gewacht op nieuwe Android versies, zijn de toestellen het overwegen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Apple iPhone X samsung verkopen

Consumenten zijn positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones lees verder

Xiaomi Mi Mix 3

‘Achterkant Xiaomi Mi Mix 3 gelekt: iPhone X-lookalike?’ lees verder

opvouwbare smartphone

Gaat Samsung’s opvouwbare smartphone echt floppen? lees verder

Is je iPhone langzaam? ‘Nieuwe accu maakt oude iPhones sneller’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters