Slecht nieuws voor Apple: scherm Google Pixel 2 is problematisch

De Pixel 2 toestellen kwamen onlangs al in opspraak, omdat de kleuren niet zo helder zijn als gebruikers zouden willen. Nu lijkt de Pixel 2 XL een nog groter probleem te hebben. Verschillende mensen met een review toestel hebben opgemerkt dat beelden in het display beginnen in te branden.

Navigatieknoppen beginnen permanent te worden

Alex Dobie van Android Central is één van de eersten die hierover een tweet deelde met een bijbehorende foto als bewijs. Je kunt aan de onderkant van het display zien, dat de navigatieknoppen al lichtjes in het scherm lijken te zijn ingebrand. Nu staan OLED displays erom bekend, dat ze last kunnen krijgen van het inbranden, maar dan hebben we het eigenlijk meestal over na een gebruik van maanden. Dobie bemerkte het probleem al na ongeveer zeven dagen. Het toestel is ook nog niet zo lang op de markt.

Google onderzoekt actief inbranden display

Naast Dobie, hebben ook anderen met een review toestel, waaronder The Verge en 925Google, problemen gespot met de permanent wordende navigatieknoppen. Android Central is braaf verhaal gaan halen bij Google, welke bij het beantwoorden eerst begon met een marketing praatje over wat voor technologieën voor het display zijn gebruikt en wat voor mooie beelden het gebruikers geeft. Daarna werd gelukkig wel aangegeven dat het bedrijf actief de kwestie aan het onderzoeken is.

Pixel 2 XL display

Pixel 2 XL met wiebelende navigatieknoppen?

Wanneer een bepaald beeld te lang op je display blijft staan, kan het zorgen voor een soort spookbeeld dat op je scherm achterblijft. Dat is de reden dat screensavers ooit zijn ontwikkeld en waarom de home knop van de Galaxy S8 constant een fractie verspringt. Deze is namelijk niet meer fysiek, maar wordt via de software op het display weergegeven. Misschien is dat ook een idee voor Google, hoewel bewegende navigatieknoppen misschien wat spacend zijn voor gebruikers.

Slecht nieuws voor Apple

Al met al is dit ook slecht nieuws voor Apple. Die willen namelijk aankloppen bij LG voor OLED-panelen, vooral als het om de onvermijdelijke opvouwbare iPhone X gaat. Nu is Apple afhankelijk van Samsung, zijn grootste concurrent. Dat is onhandig, vooral als je prototypes van futuristische concepten wil ontwikkelen. Maar nu blijkt keer op keer dat LG nog lang niet op het niveau van Samsung zit. Wordt vervolgd…

Via: Android Central

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters