Slecht nieuws voor Apple: scherm Google Pixel 2 is problematisch

De Pixel 2 toestellen kwamen onlangs al in opspraak, omdat de kleuren niet zo helder zijn als gebruikers zouden willen. Nu lijkt de Pixel 2 XL een nog groter probleem te hebben. Verschillende mensen met een review toestel hebben opgemerkt dat beelden in het display beginnen in te branden.

Navigatieknoppen beginnen permanent te worden

Alex Dobie van Android Central is één van de eersten die hierover een tweet deelde met een bijbehorende foto als bewijs. Je kunt aan de onderkant van het display zien, dat de navigatieknoppen al lichtjes in het scherm lijken te zijn ingebrand. Nu staan OLED displays erom bekend, dat ze last kunnen krijgen van het inbranden, maar dan hebben we het eigenlijk meestal over na een gebruik van maanden. Dobie bemerkte het probleem al na ongeveer zeven dagen. Het toestel is ook nog niet zo lang op de markt.

Google onderzoekt actief inbranden display

Naast Dobie, hebben ook anderen met een review toestel, waaronder The Verge en 925Google, problemen gespot met de permanent wordende navigatieknoppen. Android Central is braaf verhaal gaan halen bij Google, welke bij het beantwoorden eerst begon met een marketing praatje over wat voor technologieën voor het display zijn gebruikt en wat voor mooie beelden het gebruikers geeft. Daarna werd gelukkig wel aangegeven dat het bedrijf actief de kwestie aan het onderzoeken is.

Pixel 2 XL display

Pixel 2 XL met wiebelende navigatieknoppen?

Wanneer een bepaald beeld te lang op je display blijft staan, kan het zorgen voor een soort spookbeeld dat op je scherm achterblijft. Dat is de reden dat screensavers ooit zijn ontwikkeld en waarom de home knop van de Galaxy S8 constant een fractie verspringt. Deze is namelijk niet meer fysiek, maar wordt via de software op het display weergegeven. Misschien is dat ook een idee voor Google, hoewel bewegende navigatieknoppen misschien wat spacend zijn voor gebruikers.

Slecht nieuws voor Apple

Al met al is dit ook slecht nieuws voor Apple. Die willen namelijk aankloppen bij LG voor OLED-panelen, vooral als het om de onvermijdelijke opvouwbare iPhone X gaat. Nu is Apple afhankelijk van Samsung, zijn grootste concurrent. Dat is onhandig, vooral als je prototypes van futuristische concepten wil ontwikkelen. Maar nu blijkt keer op keer dat LG nog lang niet op het niveau van Samsung zit. Wordt vervolgd…

Via: Android Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. John Duijn -

    Arme Apple. Eerst Samsung op een smerige manier proberen kapot te maken met volstrekt krankzinnige rechtszaken en nu treedt karma in werking nu ze op hun knieen bij Samsung moeten aankloppen of Samsung please OLED schermen wil leveren waarbij Samsung miljarden gaat verdienen, mede omdat Samsung natuurlijk de hoofdprijs PLUS vraagt voor de schermen.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters