‘Google Pixel XL benchmarktest en render onthullen nieuwe details’

De onaangekondigde Google Pixel XL is opnieuw gespot op GeekBench. De resultaten bevestigen verschillende geruchten en onthullen ook een aantal nieuwe details.

Google Pixel XL

Op 4 oktober gaat Google naar verwachting naast een nieuwe Chromecast ook de opvolgers van de Nexus 5X en Nexus 6P aankondigen, de Google Pixel en de Google Pixel XL. De zoekgigant neemt daarmee afscheid van de Nexus merknaam. Die keuze heeft ook invloed op de smartphones zelf, zo bleek uit gelekte informatie en interviews met Google CEO Sundar Pichai.  Google wil namelijk meer de controle over de Nexus lijn overnemen en zo onder de leiding van Rick Osterloh effectiever zijn hardware op de markt gaan brengen. De nieuwe hardwaredivisie van de zoekgigant eiste helaas ook een slachtoffer op: Google bevestigde vorige maand dat het na jaren van indrukwekkende demo’s en ontwikkelingen op de valreep stopt met Project Ara.

Nieuwe details

Nu de onthulling van Google’s nieuwe vlaggenschepen rap nadert komt er ook steeds meer informatie naar buiten. Vandaag is de Google Pixel XL, voorheen bekend als de Nexus Marlin, namelijk opnieuw Geekbench gespot. De resultaten bevestigen dat de Pixel XL 4GB aan werkgeheugen heeft en onthullen dat het vlaggenschip zoals verwacht met Android 7.1 Nougat verscheept wordt. De eerste grote update voor Android Nougat brengt onder andere ondersteuning voor Google Daydream VR met zich mee, eveneens verschillende verbeteringen en bug fixes.

Helaas vermeldt de benchmarktest niet wat voor processor onder de motorkap van de Google Pixel XL schuilt. Verschillende geruchten suggereren dat Google’s vlaggenschip de eerste smartphone met een Qualcomm’s Snapdragon 821 in Amerika wordt, terwijl andere bronnen juist claimen dat de Pixel toestellen ‘gewoon’ op de Snapdragon 820 draaien. Wel is het bekend dat de processor van de Google Pixel XL in ieder geval op vier op 1.59GHz geklokte kernen bevat. Vandaag is er ook een nieuwe vermeende render van de Google Pixel XL gepubliceerd, samengesteld op basis van eerdere renders en de beschikbare informatie.

Google Pixel XL details

4 oktober

Het blijft verder dus nog even afwachten wat de precieze specificaties van de Google Pixel en de Google Pixel XL precies in gaan houden. Wel is het duidelijk dat beide Android smartphones zich hoe dan ook kunnen meten met de high-end vlaggenschepen van de concurrentie, zeker nu de Samsung Galaxy Note 7 een flinke klap heeft gekregen. Kan Google met zijn nieuwe strategie eindelijk direct met Apple’s iPhone’s concurreren? We gaan het ontdekken op 4 oktober.

Google Pixel XL details

Bron: GeekBench

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters