'Plaatjes van de eerste Nokia Windows-telefoon'

Engadget komt de eer toe de eerste plaatjes te hebben van de ontwerpen van de eerste Nokia Windows Phone 7-telefoons. Onduidelijk is nog of deze modellen in productie gaan bij Nokia.

Nokia Windows Phone 7 concept

Het gaat nog maar om concepten, het is dus niet geheel zeker dat deze telefoons zo zullen worden uitgebracht. Maar onmogelijk is het zeker niet. Nokia en Microsoft kondigden afgelopen week aan dat ze gaan samenwerken. Symbian wordt als mobiel OS door Nokia uitgefaseerd, Meego wordt een speeltje om mee te testen, en dan is het over en uit met de eigen besturingssystemen van Nokia: er wordt overgestapt op Windows Phone.

Hoe ziet zo’n gloednieuwe smartphone van Nokia eruit, zal iedereen zich afvragen. Engadget heeft ontwerpen toegespeeld gekregen waaruit op te maken is welke kant Nokia op zal gaan. De schetsontwerpen bij dit verhaal bestaan echt. Hoe ze er van binnen uitzien is nog niet bekend, maar hoe een nieuwe Nokia er straks van buiten uit komt te zien, hoeven we dus niet meer te raden. De vormgeving heeft wat weg van de C7 en ook wel wat van de N8, en Nokia bouwt daarmee voort op de vormgeving van de laatste Symbian-toestellen. Spelen met kleurtjes is Nokia nooit vreemd geweest, en dat wordt ook met deze toestellen die op Microsoft’s besturingssysteem lopen, voortgezet. Al zijn de kleuren hier nog wat vrolijker dan bij recente Nokia’s.

CEO Steve Ballmer van Microsoft heeft afgelopen week verteld dat zowel Nokia als Microsoft al aardig lang bezig zijn geweest met de aanstaande samenwerking. Aan deze plaatjes te zien, kan dat wel kloppen.

Nokia Windows concept phone

 

Bron: Engadget

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters