'Plaatjes van de eerste Nokia Windows-telefoon'

Engadget komt de eer toe de eerste plaatjes te hebben van de ontwerpen van de eerste Nokia Windows Phone 7-telefoons. Onduidelijk is nog of deze modellen in productie gaan bij Nokia.

Nokia Windows Phone 7 concept

Het gaat nog maar om concepten, het is dus niet geheel zeker dat deze telefoons zo zullen worden uitgebracht. Maar onmogelijk is het zeker niet. Nokia en Microsoft kondigden afgelopen week aan dat ze gaan samenwerken. Symbian wordt als mobiel OS door Nokia uitgefaseerd, Meego wordt een speeltje om mee te testen, en dan is het over en uit met de eigen besturingssystemen van Nokia: er wordt overgestapt op Windows Phone.

Hoe ziet zo’n gloednieuwe smartphone van Nokia eruit, zal iedereen zich afvragen. Engadget heeft ontwerpen toegespeeld gekregen waaruit op te maken is welke kant Nokia op zal gaan. De schetsontwerpen bij dit verhaal bestaan echt. Hoe ze er van binnen uitzien is nog niet bekend, maar hoe een nieuwe Nokia er straks van buiten uit komt te zien, hoeven we dus niet meer te raden. De vormgeving heeft wat weg van de C7 en ook wel wat van de N8, en Nokia bouwt daarmee voort op de vormgeving van de laatste Symbian-toestellen. Spelen met kleurtjes is Nokia nooit vreemd geweest, en dat wordt ook met deze toestellen die op Microsoft’s besturingssysteem lopen, voortgezet. Al zijn de kleuren hier nog wat vrolijker dan bij recente Nokia’s.

CEO Steve Ballmer van Microsoft heeft afgelopen week verteld dat zowel Nokia als Microsoft al aardig lang bezig zijn geweest met de aanstaande samenwerking. Aan deze plaatjes te zien, kan dat wel kloppen.

Nokia Windows concept phone

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Peter -

  Ik heb een telefoon van verizon gehad en het was niet erg prettig om met windows te werken. Ik heb nu de HTC Desire Z en draait dus op android en daar ben ik zeer tevreden over. Ik ga nooit meer naar windows! Erg teleurgesteld ben ik in de telefoons van windows!:(

 2. Johan -

  Ikeen Windows telefoon gehad, de HTC HD2. Een fijn toestel met fijne specs. Alleen ontzettend jammer van Windows. Niets werkt, alles is onlogisch en niets is persoonlijk. Een collega heeft zo'n zelfde telefoon, maar dan met dat van Google. Ben gewoon jaloers. Alles is daar aan te passen en dat dit doet gewoon precies wat hij moet doen. Heb er meerdere malen mee mogen spelen, echt super vet. Mijn volgende stap zal daarom zo'n Google telefoon zijn. Voor mij de aankomende tijd geen windows meer. De windows market is trouwens ook echt minimaal als ik die vergelijk met die van Google. Die telefoon waar ik het over heb heeft ook iets met HD?? De naam weet ik niet meer helaas….

 3. steve-vanm -

  Ik weet niet of het een goede zet is van Nokia WP7, maar de toestellen zien er goed uit. Moeten maar gewoon afwachten wat het word. Misschien word het wel heel erg goed, de samenwerking tussen Nokia en MS. En trouwens WP7 is qua besturingssysteem eigenlijk gewoon best goed. Al gaat mijn voorkeur uit naar Android, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

 4. --- ivo --- -

  Ik vind het echt jammer dat Nokia overstapt naar MS 🙁
  Persoonlijk ben ik altijd tevreden geweest met Nokia.
  Ik snap dat ze mee moeten om nieuwe doelgroep (nieuwe generatie <30) aan te spreken maar de Nokia E7 sprak mij erg aan. DE vraag is nu, wil iemand zo'n ding nog kopen en hoelang wprdt Symbian nog ondersteund. Een update van symbian v3 naar V4 kan je denk ik wel vergeten. Dus wil iemand nog een investering doen om zo'n mooi apparaat voor zo'n hoge prijs te kopen als je weet dat de ondersteuning stopt

  1. Dominick -

   Ik denk niet dat ze meteen de fundamentele ondersteuning zullen afkappen en ook niet dat ze meteen stoppen met het uitbrengen van Symbian-toestellen. Updates zullen wel wat schaarser zijn denk ik inderdaad. Maar dan kom ik bij het punt waar ik me altijd zo aan erger bij Android: Het lijkt wel alsof mensen een telefoon kopen voor de updates en vervolgens gaan lopen zeuren als die er niet komen. Terwijl je een telefoon zou moeten kopen voor wat hij op dat moment kan en een update gewoon een prettige extra is. Tenminste, zo zie ik het dan 🙂

   1. bartvuijk -

    Kijk, een update voor Symbian of iOS is meestal niet zo'n big deal. Het is meestal een lichte verbetering. Terwijl die Android-versies ontzettend worden gehyped omdat die vaak veel meer kunnen dan hun voorganger. Denk maar aan de toevoeging van navigatie, voice search, en laatstelijk NFC. Dat heb je dan niet in oudere versies.

    En da's nou het ergerlijke van die Android-updates. Ze zijn zo mooi en bieden zoveel meer dan de vorige versie, dat je je bekocht voelt als je 'm met een toestel van een paar maanden oud niet meteen krijgt. Ik snap dat wel.

 5. Piet -

  Tien jaar lang had ik een Nokia maar daar komt nu een einde aan. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om een toestel met Windows er op te kopen. Het volgende toestel is er een met Android.

  1. ---- -

   @Piet, je hebt duidelijk geen idee van waar je het over hebt. "Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om een toestel met Windows er op te kopen" geeft aan dat je gewoon bevooroordeeld bent. Windows Phone 7 is namelijk een geweldig besturingssysteem, misschien zelfs wel beter dan Android.

 6. Jeroen -

  Ziet er zeker niet verkeerd uit, maar ik ga Symbian wel missen =/ Ik hoop dat ze verder gaan in de lijn van de N8, wat een geweldige telefoon is. Anders: doodzonde

 7. Raymond -

  op het feit dat Nokia nu het Windows-platform ondersteunt natuurlijk. Of heb je dan niet gelezen dat Symbian van Nokia eruit gaat. Dat beteknet dus wel degelijk dat de softwarebasis hofdzakelijk van Microsoft komt.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters