Apple’s Planet of the Apps is America’s Next Top Model voor app-ontwikkelaars

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het over Apple’s Planet of the Apps!

Dat Apple de televisiewereld induikt weten we al langer. Hoe dat eruit zou gaan zien, dat was nog de vraag. Nu is de eerste trailer van ‘Planet of the Apps’ een feit. En of wij daar nou zo warm voor lopen, niet echt.. Laten we beginnen met de trailer, die is namelijk net gedropt. Laat ‘m even bezinken en kijk dan of je het met ons eens bent..

Apple, come on

Er wordt nog wel eens geroepen dat Apple-gebruikers alles van de techgigant slikken als zoete koek. Maar wij vragen ons af of dat met Planet of the Apps ook gaat gebeuren. Apple zou origineel, innovatief en uniek zijn. Na het zien van de trailer gebeurt echter het tegenovergestelde.

Laten we eerlijk zijn. Een pitch van één minuut voor juryleden als will.i.am die ze dan kunnen wegstemmen of niet? Als een soort ‘America’s Next Top Model’ of ‘The Voice’? Dat is toch best wel lame?

Het kan daarna alleen maar beter worden

Oké, van pitch tot een daadwerkelijke app ontwikkelen, dat kunnen we nog accepteren. Super origineel? Nee, maar het kan een boeiend proces zijn. Wij denken alleen dat de opzet van de show velen doet afhaken. Apple had dit tien jaar geleden moeten bedenken. Tijdens de lancering van de eerste iPhone.

Apple, je weet toch wie je doelgroep is? Mensen die onder de indruk zijn van innovators als Steve Jobs en Elon Musk. Mensen die op zoek zijn naar inspiratie en unieke ideeën. Denk je dat deze mensen een gat in de lucht springen van deze trailer, juryleden (behalve Gary Vaynerchuk), deelnemers en ga zo maar door?

Kan Planet of the Apps nog een succes worden?

Wij zijn bang dat Planet of the Apps zodoende is gedoemd om te mislukken. Een voorbeeld van hoe het wél moet is ‘Silicon Valley’ van HBO. Een lachwekkende manier om het harde (succes)klimaat waar techbedrijven in opereren in kaart te brengen. Nu hoeft Apple hen niet te kopiëren, maar had het bedrijf wel beter naar andere succesformules dan die van America’s Next top Model moeten kijken. Een gemiste kans, zijn wij bang.

Oké, wij hebben onze mening duidelijk verkondigd. Wat denk jij, ben jij wél fan? Misschien hebben wij het totaal bij het verkeerde eind en bereikt Apple hiermee de massa. Of inspireert Apple de massa om te leren programmeren (voor Apple). Gelukkig kunnen we ons nog verheugen op de iPhone 8. Laten we hopen dat dit toestel, met zaken als draadloos opladen en een Super Amoled-scherm, (wel) een schot in de roos is.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters