Play Store onbruikbaar op Xperia Z5 na Marshmallow update

De Sony Xperia Z5 heeft afgelopen week de update naar Android 6.0 Marshmallow ontvangen, maar voor veel gebruikers levert de update problemen op.

Sony Xperia Z5

Sony’s Xperia Z5 heeft eindelijk de update naar Android 6.0 Marshmallow ontvangen. Helaas blijkt de update voor veel gebruikers problemen op te leveren: Sony’s online support pagina stroomt vol met klachten van Sony Xperia Z5 gebruikers die de Play Store niet meer kunnen gebruiken. De Play Store is een app van Google waarmee Android gebruikers nieuwe apps kunnen downloaden, vergelijkbaar met de App Store op iOS.

De Sony Xperia Z5
De Sony Xperia Z5

Play Store

Het is op Android wel mogelijk om buiten de Play Store om apps te installeren via bijvoorbeeld Amazon’s App Store of losse APK bestanden, maar je hoort natuurlijk gewoon de Play Store te kunnen gebruiken. Na het installeren van de nieuwe Android update ontvangen de meeste gebruikers gelijk een melding dat de Play Store is vastgelopen, en ook het met de hand openen van de app mag niet baten.

Oplossingen

Sony heeft zelf al gereageerd met een aantal tips waarmee het probleem verholpen kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon terugzetten naar fabrieksinstellingen, maar dan verlies je wel al je gegevens en bestanden. Een minder rigoureuze oplossing is het verwijderen van de data van de Play Store, binnen het app menu in je instellingen. Je kunt ook je smartphone verbinden met je computer, en vervolgens de officiële PC Companion downloaden voor je telefoon.

Met dat programma kan je Android 6.0 opnieuw installeren, en volgens de gebruikers die deze methode hebben getest lost dat het probleem op. Het is nog niet bekend voor welke varianten van de Sony Xperia Z5 dit probleem geldt, maar Sony belooft aan een oplossing te werken. We houden je op de hoogte, ondertussen kun je onze review van de Sony Xperia Z5 checken.

 

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters