Play Store onbruikbaar op Xperia Z5 na Marshmallow update

De Sony Xperia Z5 heeft afgelopen week de update naar Android 6.0 Marshmallow ontvangen, maar voor veel gebruikers levert de update problemen op.

Sony Xperia Z5

Sony’s Xperia Z5 heeft eindelijk de update naar Android 6.0 Marshmallow ontvangen. Helaas blijkt de update voor veel gebruikers problemen op te leveren: Sony’s online support pagina stroomt vol met klachten van Sony Xperia Z5 gebruikers die de Play Store niet meer kunnen gebruiken. De Play Store is een app van Google waarmee Android gebruikers nieuwe apps kunnen downloaden, vergelijkbaar met de App Store op iOS.

De Sony Xperia Z5
De Sony Xperia Z5

Play Store

Het is op Android wel mogelijk om buiten de Play Store om apps te installeren via bijvoorbeeld Amazon’s App Store of losse APK bestanden, maar je hoort natuurlijk gewoon de Play Store te kunnen gebruiken. Na het installeren van de nieuwe Android update ontvangen de meeste gebruikers gelijk een melding dat de Play Store is vastgelopen, en ook het met de hand openen van de app mag niet baten.

Oplossingen

Sony heeft zelf al gereageerd met een aantal tips waarmee het probleem verholpen kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon terugzetten naar fabrieksinstellingen, maar dan verlies je wel al je gegevens en bestanden. Een minder rigoureuze oplossing is het verwijderen van de data van de Play Store, binnen het app menu in je instellingen. Je kunt ook je smartphone verbinden met je computer, en vervolgens de officiële PC Companion downloaden voor je telefoon.

Met dat programma kan je Android 6.0 opnieuw installeren, en volgens de gebruikers die deze methode hebben getest lost dat het probleem op. Het is nog niet bekend voor welke varianten van de Sony Xperia Z5 dit probleem geldt, maar Sony belooft aan een oplossing te werken. We houden je op de hoogte, ondertussen kun je onze review van de Sony Xperia Z5 checken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

Rap battle Siri Assistant Bixby

Rap battle: Apple’s Siri vs Samsung’s Bixby vs Google Assistant lees verder

Bixby Voice

Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters