PlayBook krijgt toch geen BlackBerry 10-update

De CEO van BlackBerry heeft bekend gemaakt dat de PlayBook geen BlackBerry 10-update zal gaan krijgen. De prestaties van het nieuwe OS zouden tegenvallen op de PlayBook.

Tijdens een call met analisten heeft de topman van BlackBerry, Thorsten Heins, bekend gemaakt dat de fabrikant geen BlackBerry 10-update beschikbaar zal stellen voor haar eerste en enige tablet, de PlayBook. Heins ging niet diep in op te materie maar wist slechts enkel te melden dat de prestaties van BlackBerry 10 tegenvielen op de PlayBook. Onduidelijk is precies waardoor dat komt, daar waar de tablet nagenoeg even krachtig is als de BlackBerry Z10 qua specificaties.

Waarschijnlijk duurt het porten van BlackBerry 10 te lang voor de PlayBook waardoor de fabrikant besloten heeft de update achterwegen te laten. Daarnaast wil BlackBerry zich richten op haar smartphone-producten en de ontwikkeling en ondersteuning van nieuwe producten. Hierdoor lijkt haar enige tablet buiten de boot te vallen qua updates aangezien de kans klein is dat QNX nog van veel updates voorzien zal worden. De fabrikant wist vanaf de aankondiging van BlackBerry 10 te melden dat ook de PlayBook de update zal gaan krijgen.

BlackBerry PlayBook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Timboektoe -

  Gooi die bootloader open en er komt een port naar android. Android 5.0 draait op ouder hardware. Ook al had ik dit verwacht van bb het valt toch tegen om een belofte te verbreken.

  1. Dominick -

   Ik zou BlackBerry toch niet direct een onbetrouwbare fabrikant willen noemen. Hoewel ze hier inderdaad geen punten mee verdienen..

   1. Fatlum Cosovic -

    uiteindelijk is het toch goed voor de klanten, want mocht die update komen, is de Playbook wel minder snel.. Dus ik heb er gemengde gevoelens over

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters