PlayBook laat van zich horen in browsertest

De PlayBook van BlackBerry-fabrikant RIM is toch een beetje een mysterieus geval. Hoewel het apparaat officieel aangekondigd is, ontbreken echte demo’s en is er nog veel niet over bekend. RIM heeft de tablet even laten zien in een browservergelijking, waar hij de iPad aan alle kanten verslaat.

BlackBerry PlayBook

Tijdens de presentatie van de PlayBook is het apparaat niet één keer echt beroerd, de pers mocht hem alleen in een vitrine zien en veel details ontbreken over de PlayBook. Kortom: het is waarschijnlijk de meest mysterieuze tablet van dit jaar die wel officieel bekend gemaakt is.

Om de PlayBook wel een beetje te promoten, heeft Research in Motion het toestel op een video laten zien. Daarin wordt de browser van de PlayBook vergeleken met die van de iPad. Gezien de maker van het filmpje is het niet verwonderlijk dat er geen splinter heel blijft van de iPad.

De PlayBook laadt pagina’s vele malen sneller, hoewel dat natuurlijk makkelijk in scène gezet kan zijn. Wat in ieder geval pluspunten zijn volgens RIM, is dat de PlayBook wel Flash ondersteunt en pagina’s subliem zou moeten laden. Ook zou de browser een perfecte score hebben op de Acid 3-browsertest, iets dat zelfs niet door veel PC’s nagedaan wordt.

Bron: Boy Genius Report

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    In de PlayBook emulator scoort de browser ook 100%, maar met dezelfde artifact als de ipad. Dus kom maar op met de update RIM!

    Ik geloof wel dat de PlayBook heel goed reageert. QNX bevalt me wel. Maar de vraag is dus of ze dit doen met efficiënt programmeren en dankzij het OS. Of door hele goede hardware specs. Dat laatste verwacht je niet snel als je de specs van BB's bekijkt..

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters