Playbook pas eind maart verwacht

RIM verwacht zijn tablet Playbook pas aan het eind van maart uit te brengen. Dat zeiden mensen van de Blackberry-maker tijdens een bijeenkomst over de jongste kwartaalcijfers.

playbook rim

Analisten zijn nu bang dat RIM de boot aan het missen is met zijn tablet, want het apparaat is op de zakelijke markt gericht en daar zijn inmiddels steeds meer iPads van Apple te zien.

Er is volgens RIM nog geen exacte datum bekend voor de release van de 7-inch tablet. Maar de verwachtingen van het bedrijf over de verkoop ervan zijn alvast hooggespannen.

Co-CEO Jim Balsillie zei tijdens een gesprek met journalisten dat RIM de tabletmarkt opnieuw uitvindt. “De Playbook herdefinieert wat een tablet moet doen.” Tijdens het gesprek liet hij weten dat het nieuws dat het bedrijf een tablet gaat uitbrengen, door klanten overweldigend goed is ontvangen. De Playbook heeft volgens Balsillie nog altijd een flink voordeel boven andere platte computers omdat er apps op werken die klanten van RIM al gewend zijn om te gebruiken.

Analisten zijn er niet gerust op. Eentje vermoedt dat de eerste versie van de Playbook alleen voor een zeer klein aantal klanten interessant zal zijn. De tablet heeft bijvoorbeeld geen 3G-verbinding, alleen WiFi. Volgende versies worden waarschijnlijk wel met andere dataverbindingen uitgerust, waardoor die interessanter worden voor het grote publiek.

Bron: PC World

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters