'PlayBook vertraagd vanwege vraag naar touchscreens vanuit Apple'

De PlayBook van BlackBerry heeft lang op zich laten wachten en gaat volgende week dan eindelijk in de eerste winkels binnen komen. Dat is een maand te laat. Apple zou weleens de schuldige zou kunnen zijn.

BlackBerry Playbook MWC 2010 AAP

Digitimes beweert volgens TUAW dat de PlayBook uitgesteld is omdat de touchscreens niet goed verkrijgbaar waren. Apple zou al beslag gelegd hebben op de hele toevoerketen voor haar iPad, waardoor er geen productiecapaciteit meer over was om schermen voor andere tablets te produceren. Waaronder de PlayBook.

Tegelijkertijd meldt Wired dat Flash de schuldige is. Er zouden problemen zijn met het afmaken van de Flash-ondersteuning van de PlayBook waardoor het allemaal wat langer geduurd heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. v-power -

  Onzin verhaal, Apple kan niet zomaar de deals van RIM stop laten zetten. Ik ben zelf bezig met programmeren voor de Playbook en heb zo'n beetje de hele ontwikkel proces daardoor gevolgd. De Playbook was gewoon nog niet klaar kwa software. Nu nog steeds niet maar genoeg om te releasen. RIM wilt gewoon veel te veel en daarom komt er nog heel veel opties na de release erbij. Zoals b.v. Android support.

  1. bartvuijk -

   Even een gokje. Ik denk niet dat het gaat om deals stop laten zetten, dat zou contractbreuk zijn en daar weten die grote bedrijven wel raad mee. Ik vermoed dat domweg de productiecapaciteit tekortschiet. Als een fabriek belooft om 100 onderdelen aan Apple en 10 onderdelen aan RIM te leveren, en er lukken maar 50 en 5, hebben ze er toch allebei mee te maken. De iPad 2 is ook slecht verkrijgbaar.

   Is het voor jou trouwens niet makkelijker om Android-apps te maken voor de PlayBook? Kun je twee markten bedienen met dezelfde app.

   1. v-power -

    Toen ik ermee begon kon dat nog niet. Maar ik ga daar zeker naar kijken. Maar voordat ik verder ga wil ik eerst de performance zien op de Playbook zelf ipv een emulator.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters