Playstation-lek raakt Playstation-telefoon niet

Het omvangrijke lek van het Playstation-netwerk van Sony raakt de nieuwe Playstation-telefoon van Sony Ericsson niet, meldt die laatste. De gegevens op de Sony Ericsson Xperia Play zijn veilig.

Sony Ericsson Xperia Play piano

Een en ander heeft te maken met het feit dat Sony en Sony Ericsson verschillende servers gebruiken voor hun Playstation-klanten. Die van Sony is gehackt, gegevens – waaronder de creditcards van een onbekend aantal klanten, mogelijk miljoenen – liggen op straat en zijn in enkele gevallen al door cybercriminelen misbruikt om geld van rekeningen af te halen. Dat risico lopen bezitters van een Xperia Play niet, want de server van Sony Ericsson is niet gehackt.

De hack van de privé- en creditcardgegevens van tachtig miljoen Playstationklanten is al een tijdlang groot nieuws. Maar de problemen blijven dus beperkt tot Sony, en strekken zich niet uit tot Sony Ericsson dat voor de helft van Sony is. Sony Ericsson bracht in maart de Xperia Play op de markt. De Playstation suite, die kan worden gezien als de mobiele tak van het Playstation-netwerk, wordt pas later dit jaar geopend. Dan zullen ook de nieuwe tablets S1 en S2 erop worden aangesloten. Tot dusver draaien de data van de gebruikers dus nog op eigen Sony Ericsson-servers.

Een analist meldt aan Reuters dat het stevige merk Playstation flink is geraakt door de geslaagde hack van het netwerk. Het hangt van de reactie van Sony af of die reputatieschade kan worden beperkt, bijvoorbeeld door een ondoordringbaar netwerk te maken.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters