Playstation VR headset verschijningsdatum en prijs zijn bekend

De Playstation VR headset is op de Global Developers Conference in San Francisco aangekondigd ook is de prijs bekend gemaakt, de Playstation VR headset is aanzienlijk goedkoper dan zijn concurrenten, Oculus en HTC Vive.

Playstation VR headset
Playstation VR headset komt rechtstreeks uit TRON

Playstation VR

De Oculus en HTC Vive zijn in april al verkrijgbaar, voor de Playstation VR moet je nog even wachten. Sony wil dat de VR headset in oktober in de winkels ligt, met een prijskaartje van 399 euro. In Sony’s eigen land, Japan zal de headset verkrijgbaar zijn voor 44,980 yen. De HTC Vive kost rond de 890 euro dus de Playstation VR is meer dan twee keer zo goedkoop. De Oculus kost rond de 630 euro wat nog steeds 150 euro duurder is dan de Playstation VR. Zowel de HTC Vive als Oculus hebben een supersnelle computer nodig om te werken en met de Playstation VR heb je gewoon een standaard Playstation 4 nodig.

Playstation VR headset camera
De camera die bij de tv staat, de camera volgt de bewegingen van de negen LED lampjes

Specificaties

Het display van de Playstation VR is een 5,7 inch OLED scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, dit staat gelijk aan 960 bij 1080 pixels per oog. De refresh rate van het scherm is 120Hz of 90Hz, afhankelijk van het spel dat je speelt. In de headset zit een 360 graden camera die jouw bewegingen volgt en negen LED lampjes aan de voorkant van de headset. Een camera bij de Playstation zelf volgt de lampjes om zo je bewegingen nog beter te herkennen. Het gezichtsveld is 100 graden met een vertraging van 18 milliseconde. Zoals we verwachten is het mogelijk om de DualShock 4 controller en de PS Move te gebruiken in combinatie met de Playstation VR headset.

Stel je toch eens voor, GTA V in VR of het aangekondigde spel No Man’s Sky. Wij wachten met smart want dit wordt intens.

Playstation VR headset
Hoe Awesome is dit!

 

Bron: Pocket-lint.com

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters