Met deze app ben je zakkenrollers te slim af

Voor de tijd van de mobiele telefonie moest je vooral oppassen dat je portemonnee niet werd gestolen als je bijvoorbeeld per ongeluk in slaap viel in de trein. Tegenwoordig lijken zakkenrollers veel meer geïnteresseerd in je smartphone en heeft je portemonnee een stuk minder aantrekkingskracht. Hoewel je allerlei maatregelen kunt nemen om om je telefoon te beschermen tegen grijpgrage handen, zou het toch fijn zijn als er een soort van alarm af zou gaan. En dat is precies wat de app Pocket Sense doet.

Smartphones nu veilig voor zakkenrollers

Pocket Sense is uitgebracht door de ontwikkelaar Mirage Stacks en is voorlopig alleen beschikbaar voor Android toestellen. De app gebruikt motion detection om je smartphone veilig te stellen. Wanneer je op een feestje je telefoon oplaadt op tafel of hem in je tas hebt zitten in het park, gaat er meteen een alarm af wanneer iemand hem verplaatst. Ook gaat er een alarm af wanneer een kwaadwillende feestganger hem uit de oplader haalt.

Smartphone

Pocket Sense met drie verschillende alarm settings

In de Pocket Sense app heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende triggers voor het alarm. Bij de Pocket Sense modus klinkt het alarm wanneer het toestel uit één van je zakken wordt verwijderd. De Charge Sense modus geeft een gil als de telefoon wordt ontkoppeld van de oplader. Als laatste is er nog de Motion Sense modus. Wanneer deze is ingesteld gaat het alarm af bij het verplaatsen van de smartphone.

Pocket Sense

Vertraging en gevoeligheid instellen

Natuurlijk wil je zelf ook een keer je telefoon uit je zak nemen zonder dat er meteen een alarm afgaat. Gelukkig is het mogelijk om een vertraging in te stellen tussen het nemen van de telefoon en het afgaan van het alarm.

Ook de gevoeligheid van de sensoren kan veranderd worden. Om het alarm uit te schakelen kun je simpelweg je toestel ontgrendelen of de gekozen alarm modus weer uitschakelen. Bedenk je als laatste nog dat zelfs na het afgaan van een alarm een dief alsnog met je toestel kan wegrennen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters