Met deze app ben je zakkenrollers te slim af

Voor de tijd van de mobiele telefonie moest je vooral oppassen dat je portemonnee niet werd gestolen als je bijvoorbeeld per ongeluk in slaap viel in de trein. Tegenwoordig lijken zakkenrollers veel meer geïnteresseerd in je smartphone en heeft je portemonnee een stuk minder aantrekkingskracht. Hoewel je allerlei maatregelen kunt nemen om om je telefoon te beschermen tegen grijpgrage handen, zou het toch fijn zijn als er een soort van alarm af zou gaan. En dat is precies wat de app Pocket Sense doet.

Smartphones nu veilig voor zakkenrollers

Pocket Sense is uitgebracht door de ontwikkelaar Mirage Stacks en is voorlopig alleen beschikbaar voor Android toestellen. De app gebruikt motion detection om je smartphone veilig te stellen. Wanneer je op een feestje je telefoon oplaadt op tafel of hem in je tas hebt zitten in het park, gaat er meteen een alarm af wanneer iemand hem verplaatst. Ook gaat er een alarm af wanneer een kwaadwillende feestganger hem uit de oplader haalt.

Smartphone

Pocket Sense met drie verschillende alarm settings

In de Pocket Sense app heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende triggers voor het alarm. Bij de Pocket Sense modus klinkt het alarm wanneer het toestel uit één van je zakken wordt verwijderd. De Charge Sense modus geeft een gil als de telefoon wordt ontkoppeld van de oplader. Als laatste is er nog de Motion Sense modus. Wanneer deze is ingesteld gaat het alarm af bij het verplaatsen van de smartphone.

Pocket Sense

Vertraging en gevoeligheid instellen

Natuurlijk wil je zelf ook een keer je telefoon uit je zak nemen zonder dat er meteen een alarm afgaat. Gelukkig is het mogelijk om een vertraging in te stellen tussen het nemen van de telefoon en het afgaan van het alarm.

Ook de gevoeligheid van de sensoren kan veranderd worden. Om het alarm uit te schakelen kun je simpelweg je toestel ontgrendelen of de gekozen alarm modus weer uitschakelen. Bedenk je als laatste nog dat zelfs na het afgaan van een alarm een dief alsnog met je toestel kan wegrennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters