Pokémon Go breekt record na record!

De Pokémon Go gekte blijft maar volhouden. In Nederland is het spelletje al op meer dan 2 miljoen devices geinstalleerd. Nu heeft Apple ook aangegeven dat het er nog nooit een app zo vaak gedownload is in de eerste week van verschijnen.

Exacte cijfers heeft Apple nog niet bekend gemaakt, maar als de berekeningen van investeringsbank Neeham mogen geloven dan gaat Pokémon Go Apple in 12 tot 24 maanden maar liefst 3 miljard dollar opleveren. Apple vraagt namelijk een vergoeding van 30% voor apps die via de appstore worden gedowload. De beurswaarde van Nintendo is inmiddels meer dan verdubbeld. Het spel is nog niet eens in elk land verschenen, dus de verwachting is dat dit nog flink zal oplopen.

Het straatbeeld wordt bepaald door Pokémon GO

Het gaat maar door, groepjes mensen die gezamenlijk of ieder voor zich op zoek zijn naar de meest zeldzame Pokémon is inmiddels al een vast onderdeel van het straatbeeld geworden. Bij ons op de redactie schiet ook dikwijls het hele team naar buiten als er een zeldzame Pokémon wordt gesignaleerd. Hoewel de servers af en toe nog wel overbelast raken is het Nintendo toch gelukt om iedereen tevreden te stellen met het spel.

Blijvend succes, of voorbijgaande hype?

De vraag bij dit soort grote successen is natuurlijk of het succes vol te houden is. Hoewel partijen zoals de spelontwikkelaar Blizzard met World of Warcraft een succesvolle franchise langdurig succesvol weten te houden, zijn er legio publishers die dat niet lukt. Het grote voordeel dat Pokémon GO heeft is natuurlijk dat de fanbase zeer divers is. Sommige spelers zijn Pokémon fans van het eerste uur en zijn inmiddels derttigers, terwijl een andere groep pas bij een latere versie is ingestapt. De verschijningsdatum van het spel, zo vlak in de zomer is natuurlijk ook debet aan het grote succes. Niemand gaat in hartje winter nog de staat op om Pokémon te vangen. Of zien we deze winter hordes Pokémon spelers buiten lopen?

De tijd zal het leren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Google Pixel 2

Zou de Pixel 2 er zo uit gaan zien? lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters