Pokémon Duel: strategische battle-game nu verkrijgbaar op Android en iOS

Pokémon Duel is nu eindelijk ook verkrijgbaar in het westen. Verzamel ze allemaal, en strijd tegen je vrienden of online tegenstanders!

Pokémon Duel

Pokémon Go was en is een ontzettend groot succes. De recordbrekende mobiele game is nog niet eens compleet. Veel beloofde essentiële functies zijn nog steeds niet uitgerold. Denk aan de mogelijkheid om Pokémon te ruilen, of tegen andere trainers te vechten. Toch is de volgende mobiele Pokémon game vandaag al gelanceerd: Pokémon Duel. En nee, het gaat hier niet om de langverwachte battle-functie van Pokémon Go. Pokémon Duel is een op zichzelf staand strategisch spelletje. Spelers kunnen virtuele figuurtjes verzamelen en daarmee hun opponenten verslaan.

pokemon-duel

Strategisch

Dat is dit keer iets ingewikkelder dan op de Pokémon van je tegenstander tikken. Elke individuele Pokémon heeft zijn eigen stats. Denk bijvoorbeeld aan het aantal stappen dat het beestje kan zetten tijdens jouw beurt, en de verschillende aanvallen die de Pokémon in kwestie kan uitvoeren. Om de beurt probeer je het territorium van je tegenstander te veroveren, of juist je eigen gedeelte van het spelbord te verdedigen. Je kunt vele Pokémon verzamelen, maar daar komt dus wel een stukje strategisch denkwerk bij kijken.

Gratis?

Pokémon Duel is net zoals Pokémon een gratis spel. Daar zit natuurlijk een dikke maar aan vast. In de app kun je allerlei extraatjes aanschaffen die het allemaal net ietsje makkelijker maken. Er zijn bijvoorbeeld speciale ‘plates’ die de aanvallen van je Pokémon tijdelijk sterker maken. Je kunt daarnaast met de in-game geldeenheid nieuwe Pokémon aanschaffen. Het is op het moment van schrijven onduidelijk of betalende spelers echt een groot voordeel hebben. Dat is wel belangrijk om te weten, want in Pokémon Duel kun je naast de computer ook tegen echte andere spelers spelen. Er is namelijk een complete online league mode.

Pokémon Go

Fysieke poppetjes

De Pokémon-beeldjes die je in-game kunt verzamelen hebben wat weg van Nintendo’s Amiiboo. Dat is geen toeval, want in Japan kun je al fysieke Pokémon-poppetjes kopen, die je daarna kunt activeren in Pokémon Duel. Daar kwam het strategische spelletje al een jaar geleden uit, onder de naam Pokémon Comaster. Het is nog onduidelijk of je de fysieke poppetjes ook in Europa en Amerika zult kunnen aanschaffen. Gezien de populariteit van Skylanders en Amiibo is de kans echter groot van wel. Pokémon Duel is nu verkrijgbaar op Google Play en in de App Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters