Pokémon Duel: strategische battle-game nu verkrijgbaar op Android en iOS

Pokémon Duel is nu eindelijk ook verkrijgbaar in het westen. Verzamel ze allemaal, en strijd tegen je vrienden of online tegenstanders!

Pokémon Duel

Pokémon Go was en is een ontzettend groot succes. De recordbrekende mobiele game is nog niet eens compleet. Veel beloofde essentiële functies zijn nog steeds niet uitgerold. Denk aan de mogelijkheid om Pokémon te ruilen, of tegen andere trainers te vechten. Toch is de volgende mobiele Pokémon game vandaag al gelanceerd: Pokémon Duel. En nee, het gaat hier niet om de langverwachte battle-functie van Pokémon Go. Pokémon Duel is een op zichzelf staand strategisch spelletje. Spelers kunnen virtuele figuurtjes verzamelen en daarmee hun opponenten verslaan.

pokemon-duel

Strategisch

Dat is dit keer iets ingewikkelder dan op de Pokémon van je tegenstander tikken. Elke individuele Pokémon heeft zijn eigen stats. Denk bijvoorbeeld aan het aantal stappen dat het beestje kan zetten tijdens jouw beurt, en de verschillende aanvallen die de Pokémon in kwestie kan uitvoeren. Om de beurt probeer je het territorium van je tegenstander te veroveren, of juist je eigen gedeelte van het spelbord te verdedigen. Je kunt vele Pokémon verzamelen, maar daar komt dus wel een stukje strategisch denkwerk bij kijken.

Gratis?

Pokémon Duel is net zoals Pokémon een gratis spel. Daar zit natuurlijk een dikke maar aan vast. In de app kun je allerlei extraatjes aanschaffen die het allemaal net ietsje makkelijker maken. Er zijn bijvoorbeeld speciale ‘plates’ die de aanvallen van je Pokémon tijdelijk sterker maken. Je kunt daarnaast met de in-game geldeenheid nieuwe Pokémon aanschaffen. Het is op het moment van schrijven onduidelijk of betalende spelers echt een groot voordeel hebben. Dat is wel belangrijk om te weten, want in Pokémon Duel kun je naast de computer ook tegen echte andere spelers spelen. Er is namelijk een complete online league mode.

Pokémon Go

Fysieke poppetjes

De Pokémon-beeldjes die je in-game kunt verzamelen hebben wat weg van Nintendo’s Amiiboo. Dat is geen toeval, want in Japan kun je al fysieke Pokémon-poppetjes kopen, die je daarna kunt activeren in Pokémon Duel. Daar kwam het strategische spelletje al een jaar geleden uit, onder de naam Pokémon Comaster. Het is nog onduidelijk of je de fysieke poppetjes ook in Europa en Amerika zult kunnen aanschaffen. Gezien de populariteit van Skylanders en Amiibo is de kans echter groot van wel. Pokémon Duel is nu verkrijgbaar op Google Play en in de App Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters