Zoveel beter ziet Pokémon Go eruit op iOS 11 dankzij ARKit

Pokémon Go gaat er binnenkort een stuk beter op je iPhone uitzien dankzij ARKit en iOS 11. Toch maar weer augmented reality aanzetten?

Pokémon Go: de toekomst van augmented reality

Pokémon Go maakte augmented reality vorig jaar binnen een klap mainstream. Iedereen ging de straat op om zijn favoriete exemplaar binnen te halen.

Pokémon Go

De kans is echter groot dat je vrijwel meteen de augmented reality hebt uitgezet. De echte omgeving dus, die je door je camera achter je Pokémon te zien krijgt.

Het werkte nou eenmaal niet zo goed. Augmented reality moet op een geloofwaardige manier een digitale laag over de echte wereld plaatsen. Bij Pokémon Go was het meer een gimmick.

Pokémon zweefden namelijk op een ongemakkelijke manier boven de echte wereld. Ze stonden er niet echt in, om het zo maar te zeggen.

ARKit en iOS 11 tillen Pokémon Go naar hoger niveau

Binnenkort heb je echter een reden om toch de augmented reality in Pokémon Go weer aan te zetten. Apple onthulde tijdens het jaarlijkse WWDC ARKit voor iOS 11.

Pokémon Go

ARKit is een nieuwe tool voor ontwikkelaars waarmee ze op een geavanceerde manier augmented reality in hun apps kunnen verwerken. Geen gimmicks meer, maar echt geloofwaardige implementaties.

Niantic Labs gaat later dit jaar een update voor Pokémon Go uitbrengen waarmee ARKit wordt ondersteund. Het verschil is groter dan je zou verwachten, zoals je in deze video kunt aanschouwen.

Er werd namelijk al een kort stukje gameplay getoond tijdens de presentatie van Apple. Het verschil valt meteen op. Pokémon zweven niet langer alle kanten op, maar staan echt op een vaste plek in je omgeving.

De speelervaring wordt er dus een stuk geloofwaardiger op. Het contrast met Pokémon Go op Android zal groot zijn, al heeft Google soortgelijke software voor ontwikkelaars.

Dat is opmerkelijk. Niantic Labs begon namelijk juist als een startup binnen Google, waarmee de zoekgigant de eerste grote stappen in augmented reality zette.

Een ding is in ieder geval duidelijk: nieuwe multiplayer-modi, Pokémon en nu ook betere augmented reality geven je een goede reden om het spel weer op te pakken.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters