Zoveel beter ziet Pokémon Go eruit op iOS 11 dankzij ARKit

Pokémon Go gaat er binnenkort een stuk beter op je iPhone uitzien dankzij ARKit en iOS 11. Toch maar weer augmented reality aanzetten?

Pokémon Go: de toekomst van augmented reality

Pokémon Go maakte augmented reality vorig jaar binnen een klap mainstream. Iedereen ging de straat op om zijn favoriete exemplaar binnen te halen.

Pokémon Go

De kans is echter groot dat je vrijwel meteen de augmented reality hebt uitgezet. De echte omgeving dus, die je door je camera achter je Pokémon te zien krijgt.

Het werkte nou eenmaal niet zo goed. Augmented reality moet op een geloofwaardige manier een digitale laag over de echte wereld plaatsen. Bij Pokémon Go was het meer een gimmick.

Pokémon zweefden namelijk op een ongemakkelijke manier boven de echte wereld. Ze stonden er niet echt in, om het zo maar te zeggen.

ARKit en iOS 11 tillen Pokémon Go naar hoger niveau

Binnenkort heb je echter een reden om toch de augmented reality in Pokémon Go weer aan te zetten. Apple onthulde tijdens het jaarlijkse WWDC ARKit voor iOS 11.

Pokémon Go

ARKit is een nieuwe tool voor ontwikkelaars waarmee ze op een geavanceerde manier augmented reality in hun apps kunnen verwerken. Geen gimmicks meer, maar echt geloofwaardige implementaties.

Niantic Labs gaat later dit jaar een update voor Pokémon Go uitbrengen waarmee ARKit wordt ondersteund. Het verschil is groter dan je zou verwachten, zoals je in deze video kunt aanschouwen.

Er werd namelijk al een kort stukje gameplay getoond tijdens de presentatie van Apple. Het verschil valt meteen op. Pokémon zweven niet langer alle kanten op, maar staan echt op een vaste plek in je omgeving.

De speelervaring wordt er dus een stuk geloofwaardiger op. Het contrast met Pokémon Go op Android zal groot zijn, al heeft Google soortgelijke software voor ontwikkelaars.

Dat is opmerkelijk. Niantic Labs begon namelijk juist als een startup binnen Google, waarmee de zoekgigant de eerste grote stappen in augmented reality zette.

Een ding is in ieder geval duidelijk: nieuwe multiplayer-modi, Pokémon en nu ook betere augmented reality geven je een goede reden om het spel weer op te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters