Pokémon Go nu beschikbaar in sommige landen

Na meerdere maanden wachten is het eindelijk zover: Pokémon Go is eindelijk beschikbaar, maar wel maar bepaalde landen.

Nog niet in Benelux

Hoewel Pokémon Go nu voor iedereen zichtbaar is in de iOS app store en Google Play Store, kunnen wij Westerlingen de app nog niet installeren. Momenteen is de nieuwe applicatie van Nintendo alleen maar beschikbaar in Nieuw Zeeland, Australië en waarschijnlijk ook Japan. Dit waren tevens de landen die de applicatie mochten testen. Wanneer de applicatie naar Europa komt is momenteel nog onduidelijk.

Pokémons in het echt

Pokémon GoVoorbije maanden heb je wel vaker op onze site, en waarschijnlijk ook op andere sites (waar je niet zou moeten zijn) iets voorbij zien komen over Pokémon Go. De reden hiervoor is dat Pokémon met zijn nieuwe applicatie Pokémons in ons dagelijkse leven plaatst. Dit doen ze door gebruik te maken van augmented reality en natuurlijk je smartphone. Net zoals in de oudere Pokémon spellen is het nog altijd de bedoeling de Pokémons te vangen. Maar in plaats van ze als trainer in een geheel virtueel spel te vangen, kom je de Pokémons in het degelijkste leven tegen. Op verschillende locaties in de wereld vind je ook verschillende Pokémons. Om de Pokémons tegen te komen gebruikt de applicatie de GPS in je smartphone om bij te houden waar je bent. Dankzij de achtercamera van je smartphone en een beetje augmentated reality magie kun je de Pokémons ook echt zien. Hierdoor lijken ze er net echt te zijn.

Gratis om te gebruiken

Voor de echte Pokémon fans onder ons klinkt dit geweldig. En wat het nog geweldiger maakt is dat de applicatie gratis te spelen is. Er zijn wel in-app aankopen, maar zelfs zonder deze aan te schaffen is het spel perfect speelbaar. Mocht je willen is er wel een Pokémon Go bandje dat je waarschuwt wanneer er een Pokémon in de buurt is.

Bron: AndroidPolice.com

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters