Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk”

Onlangs kondigde Niantic Labs aan dat het Exclusive Raids in Pokémon Go gaat introduceren. Voor deze raids moet je een uitnodiging krijgen, iets waar je alleen voor in aanmerking komt als je eerder een ‘normale’ raid in de buurt hebt gedaan en de eindbaas daar hebt verslagen. Dat is bij veel spelers van het mobiele Pokémonspel nogal viel bij verschillende spelers nogal in verkeerde aarde, zo blijkt op Reddit.

“Absoluut belachelijk”

Eén gebruiker, die bij de naam 69tails8 gaat, vindt de nieuwe feature niet te verkroppen: “Dus om aan de Exclusive Raids deel te nemen moet ik onlangs een specifieke gym verslagen hebben? Dat is absoluut belachelijk en totaal onlogisch. Wat als ik naar een nieuwe plek ga? Mag ik dan gewoon geen Exclusive Raid Battles doen omdat ik nieuw ben?”

Mewtwo in Pokémon Go
Mewtwo is de eerste Pokémon die je met Exclusive Raids kunt vangen.

Desondanks houdt hij wel hoop: “Als we Niantic blijven laten weten how absurd dit systeem is, dan stapt de ontwikkelaar er misschien van af. Ik zie geen probleem met hoe het systeem nu is, dus waarom zouden we er iets aan veranderen?”

Exclusive Raids ook voor werkenden problematisch

Ook werkende spelers uiten hun zorgen: “Ik maak me niet zo veel zorgen om de uitnodigingen en meer om het feit dat de raid op een bepaalde tijd plaatsvindt. Het maakt niet uit hoe ver van tevoren je me waarschuwt, als de Exclusive Raid op een werkdag is gepland, ben ik genaaid. Ik kan en ga geen werk afbellen voor een raid.”

En ook voor spelers die weinig andere Pokémon trainers om zich heen hebben, is de nieuwe functie verre van ideaal. Redditor engin3rd34 schrijft: “Ik ben onlangs verhuisd naar een suburb/landelijk gebied en er zijn maar weinig spelers. Een exclusieve rang van raid zal het nog moeilijker maken voor casual spelers en iedereen die niet in een stedelijk gebied woont.”

Exclusive Raids zijn een manier om bepaalde legendarische Pokémon te krijgen. Voorlopig is Mewtwo de enige ‘exclusieve’ legendary. Andere legendarische Pokémon zijn met gewone raids te vangen.

Bron: Reddit

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters