Buddy Pokémon: Pokémon Go ontwikkelaar onthult nieuwe functie

Pokémon Go ontwikkelaar Niantic Labs heeft een nieuwe functie onthuld: Buddy Pokémon. Het augmented reality spelletje is nog altijd zeer succesvol, zo blijkt uit onderzoek.

Pokémon Go

Pokémon Go BuddyPokémon Go is nog altijd razend populair, ondanks de afnemende spelersaantallen. Wellicht kan ontwikkelaar Niantic Labs binnenkort weer afgehaakte gebruikers aan het spelen krijgen, want er komt een interessante nieuwe functie naar het augmented reality spelletje. Dat onthulde de ontwikkelaar vandaag middels een nieuwsbericht op de officiele website van de app. Trainers kunnen zeer binnenkort een Pokémon uit hun collectie kiezen als Buddy Pokémon.

Buddy Pokémon

De Pokémon in kwestie komt vervolgens naast de trainer op zijn avatar te staan. Het kiezen van een Buddy Pokémon heeft echter ook praktische voorbeelden. Trainers met een Buddy komen namelijk in aanmerking voor verschillende in-game beloningen. Niantic Labs heeft die beloningen nog niet in detail besproken, maar gaf wel het voorbeeld dat je als trainer Candy kan ontvangen door simpelweg te lopen terwijl je een Buddy Pokémon hebt. Trainers kunnen zo vaak wisselen van Buddy Pokémon als ze willen, aldus de ontwikkelaar.

Pokémon Go BuddyPokémon Go BuddyPokémon Go Buddy

Omzet

Het is helaas nog niet bekend wanneer Niantic Labs de nieuwe functie precies uit zal gaan rollen. Volgens de ontwikkelaar hoeven spelers niet lang meer te wachten en zullen meer updates in de komende maanden volgen. Volgens onderzoeksbureau Sensor Tower heeft Pokémon Go in totaal meer dan $440 miljoen aan omzet opgeleverd sinds de lancering in juli. Daarmee is de game succesvoller dan grote zomerfilms als Warcraft, Independence Day en Star Trek Beyond.

Pokémon Go Buddy

Dat lijkt misschien een vreemde vergelijking, maar het laat wel goed zien hoe grote de hype rondom de game is. Het aantal spelers neemt misschien af, maar het spelletje levert nog steeds $4 miljoen per dag op voor de ontwikkelaar. Bovendien is Pokémon Go nog niet uitgebracht in China en India, twee van de grootste smartphonemarkten ter wereld.

Bron: Niantic Labs, Sensor Tower

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Novel Effect

Deze app brengt verhalen tot leven met geluid lees verder

Meer dan honderd nieuwe Pokémon duiken op in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters