Buddy Pokémon: Pokémon Go ontwikkelaar onthult nieuwe functie

Pokémon Go ontwikkelaar Niantic Labs heeft een nieuwe functie onthuld: Buddy Pokémon. Het augmented reality spelletje is nog altijd zeer succesvol, zo blijkt uit onderzoek.

Pokémon Go

Pokémon Go BuddyPokémon Go is nog altijd razend populair, ondanks de afnemende spelersaantallen. Wellicht kan ontwikkelaar Niantic Labs binnenkort weer afgehaakte gebruikers aan het spelen krijgen, want er komt een interessante nieuwe functie naar het augmented reality spelletje. Dat onthulde de ontwikkelaar vandaag middels een nieuwsbericht op de officiele website van de app. Trainers kunnen zeer binnenkort een Pokémon uit hun collectie kiezen als Buddy Pokémon.

Buddy Pokémon

De Pokémon in kwestie komt vervolgens naast de trainer op zijn avatar te staan. Het kiezen van een Buddy Pokémon heeft echter ook praktische voorbeelden. Trainers met een Buddy komen namelijk in aanmerking voor verschillende in-game beloningen. Niantic Labs heeft die beloningen nog niet in detail besproken, maar gaf wel het voorbeeld dat je als trainer Candy kan ontvangen door simpelweg te lopen terwijl je een Buddy Pokémon hebt. Trainers kunnen zo vaak wisselen van Buddy Pokémon als ze willen, aldus de ontwikkelaar.

Pokémon Go BuddyPokémon Go BuddyPokémon Go Buddy

Omzet

Het is helaas nog niet bekend wanneer Niantic Labs de nieuwe functie precies uit zal gaan rollen. Volgens de ontwikkelaar hoeven spelers niet lang meer te wachten en zullen meer updates in de komende maanden volgen. Volgens onderzoeksbureau Sensor Tower heeft Pokémon Go in totaal meer dan $440 miljoen aan omzet opgeleverd sinds de lancering in juli. Daarmee is de game succesvoller dan grote zomerfilms als Warcraft, Independence Day en Star Trek Beyond.

Pokémon Go Buddy

Dat lijkt misschien een vreemde vergelijking, maar het laat wel goed zien hoe grote de hype rondom de game is. Het aantal spelers neemt misschien af, maar het spelletje levert nog steeds $4 miljoen per dag op voor de ontwikkelaar. Bovendien is Pokémon Go nog niet uitgebracht in China en India, twee van de grootste smartphonemarkten ter wereld.

Bron: Niantic Labs, Sensor Tower

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters