Buddy Pokémon: Pokémon Go ontwikkelaar onthult nieuwe functie

Pokémon Go ontwikkelaar Niantic Labs heeft een nieuwe functie onthuld: Buddy Pokémon. Het augmented reality spelletje is nog altijd zeer succesvol, zo blijkt uit onderzoek.

Pokémon Go

Pokémon Go BuddyPokémon Go is nog altijd razend populair, ondanks de afnemende spelersaantallen. Wellicht kan ontwikkelaar Niantic Labs binnenkort weer afgehaakte gebruikers aan het spelen krijgen, want er komt een interessante nieuwe functie naar het augmented reality spelletje. Dat onthulde de ontwikkelaar vandaag middels een nieuwsbericht op de officiele website van de app. Trainers kunnen zeer binnenkort een Pokémon uit hun collectie kiezen als Buddy Pokémon.

Buddy Pokémon

De Pokémon in kwestie komt vervolgens naast de trainer op zijn avatar te staan. Het kiezen van een Buddy Pokémon heeft echter ook praktische voorbeelden. Trainers met een Buddy komen namelijk in aanmerking voor verschillende in-game beloningen. Niantic Labs heeft die beloningen nog niet in detail besproken, maar gaf wel het voorbeeld dat je als trainer Candy kan ontvangen door simpelweg te lopen terwijl je een Buddy Pokémon hebt. Trainers kunnen zo vaak wisselen van Buddy Pokémon als ze willen, aldus de ontwikkelaar.

Pokémon Go BuddyPokémon Go BuddyPokémon Go Buddy

Omzet

Het is helaas nog niet bekend wanneer Niantic Labs de nieuwe functie precies uit zal gaan rollen. Volgens de ontwikkelaar hoeven spelers niet lang meer te wachten en zullen meer updates in de komende maanden volgen. Volgens onderzoeksbureau Sensor Tower heeft Pokémon Go in totaal meer dan $440 miljoen aan omzet opgeleverd sinds de lancering in juli. Daarmee is de game succesvoller dan grote zomerfilms als Warcraft, Independence Day en Star Trek Beyond.

Pokémon Go Buddy

Dat lijkt misschien een vreemde vergelijking, maar het laat wel goed zien hoe grote de hype rondom de game is. Het aantal spelers neemt misschien af, maar het spelletje levert nog steeds $4 miljoen per dag op voor de ontwikkelaar. Bovendien is Pokémon Go nog niet uitgebracht in China en India, twee van de grootste smartphonemarkten ter wereld.

Bron: Niantic Labs, Sensor Tower

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters