Pokémon Go cheaters worden voortaan permanent verbannen

Niantic Labs gaat naar verluidt voortaan cheatende Pokémon Go spelers permanent uit het spel verbannen. Het is voor de cheaters dus tijd om echt naar buiten te gaan.

Pokémon Go

Pokémon Go is nog steeds mateloos populair. Het mobiele augmented reality spel laat trainers in de echte wereld rondlopen om virtuele Pokémon te vangen, de koddige beestjes uit de beroemde franchise. Daarmee heeft de app van Niantic Labs augmented reality, het plaatsen van een virtuele laag over de echte wereld, in een klap mainstream gemaakt. Niet elke speler heeft er echter trek in om continu rond te gaan lopen voor het mobiele spelletje. Om een digitaal ei uit te laten komen moet je flink wat kilometers afleggen, en vooral buiten steden liggen Pokéstops en gyms ver uit elkaar. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd tot handige spelers manieren vonden om te cheaten. Van het gebruiken van drones tot het hacken van je GPS locatie: we zetten in dit artikel een aantal creatieve voorbeelden op een rijtje.

Cheaters

Niantic Labs ging tot vandaag nog relatief mild met de cheaters om. De ontwikkelaar was vooral bezig met het dichtmetselen van alle kwetsbaarheden waar hackers dankbaar gebruik van maakten. Betrapte cheaters werden hoogstens voor een dagje uit het spel getrapt, waarna ze gewoon weer verder konden spelen. Daar is nu echter verandering in gekomen, zo blijkt uit de ervaringen van spelers en de website van Niantic Labs.

Permanent verbannen

De ontwikkelaar van Pokémon Go is blijkbaar vanaf vandaag begonnen met het permanent verbannen van cheaters. Als je betrapt wordt zul je dus een nieuw account moeten starten, en raak je dus ook onder andere al je gevangen Pokémon kwijt. Het is niet precies bekend wat de ontwikkelaar als cheaten beschouwt, want Niantic Labs heeft nog niet officieel bekend gemaakt dat het strikter op zal treden. Het support-gedeelte van de officiële website van Pokémon Go schept duidelijkheid: “Het falsifiëren van je locatie, het gebruiken van emulators, gemodificeerde of onofficiële software en het gebruiken van de Pokémon Go clients op een ongeautoriseerde manier.”

Daar valt dus ook het hacken van je GPS locatie onder, eveneens het gebruiken van een programma dat je trainer automatisch rond laat lopen. Als je account onterecht is opgeheven dan kun je wel een beroep doen op de support-pagina van de ontwikkelaar om je probleem op te lossen.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters