Chinese overheid verbant Pokémon Go en andere augmented reality spelletjes

Pokémon Go en andere augmented reality spelletjes zijn verbannen in China. De Chinese overheid vindt de risico’s die de spelletjes met zich meebrengen onaanvaardbaar.

Pokémon Go

Pokémon GoNiantic Labs bewees vorig jaar dat Pokémon de franchise is die augmented reality mainstream kan maken. Wereldwijd gingen miljoenen spelers de straten op om hun favoriete kleurrijke beestjes te vangen. Het opvallende mobiele spelletje verbrak verschillende records. Het werd zelfs bestempeld als het grootste fenomeen uit de pop-cultuur van de afgelopen decennia. Ondertussen is de hype alweer overgewaaid, mede door de ontwikkelaars zelf. Een gebrek aan substantiële updates en beloofde functies zorgde ervoor dat veel spelers snel uitgekeken waren op het spelletje.

China

Pokémon Go is echter nog altijd niet wereldwijd uitgerold. Zo kunnen fans in China bijvoorbeeld nog steeds niet met het augmented reality spelletje aan de slag. Dat zal wellicht ook nooit gebeuren. De Chinese overheid heeft namelijk het spelletje bij voorbaat al verbannen. Pokémon Go en andere mobiele augmented reality spelletjes zijn volgens de Chinese overheid levensgevaarlijk, en zijn daarom niet in China toegestaan.

Gevaren

Je hebt vorig jaar vast de verhalen gehoord. Spelers vielen van hun balkon af, liepen onder een auto, of waren zelfs digitale beestjes aan het zoeken terwijl ze aan het fietsen waren. Hartstikke gevaarlijk natuurlijk, al kun je je afvragen of het niet meevalt op al die miljoenen spelers. We hebben simpelweg nog nooit een dergelijk mobiel fenomeen gezien. Het blijft een feit dat de game je stimuleert om naar buiten te gaan en in de echte wereld rond te lopen. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere spelletjes, maar het brengt dus ook de nodige risico’s met zich mee. Daar neemt de Chinese overheid dus geen genoegen mee. Uit het officiële statement van de overheid blijkt dat de ban pas opgeheven wordt wanneer de risico’s verholpen zijn.

Klonen

Gezien die risico’s essentieel zijn voor de gameplay van augmented reality spelletjes is het maar de vraag of Pokémon Go ooit naar China zal komen. Niantic Labs zou een speciale versie kunnen ontwikkelen waarbij je bijvoorbeeld enkel in je huis Pokémon vangt, maar dan verliest het spel absoluut zijn charme. Ondertussen wordt er in China al volop onderzoek gedaan naar de gevaren van augmented reality spelletjes. Klonen van Pokémon Go zijn namelijk al volop in de Chinese App Stores te vinden.

Bron: PhoneArena

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters