Chinese overheid verbant Pokémon Go en andere augmented reality spelletjes

Pokémon Go en andere augmented reality spelletjes zijn verbannen in China. De Chinese overheid vindt de risico’s die de spelletjes met zich meebrengen onaanvaardbaar.

Pokémon Go

Pokémon GoNiantic Labs bewees vorig jaar dat Pokémon de franchise is die augmented reality mainstream kan maken. Wereldwijd gingen miljoenen spelers de straten op om hun favoriete kleurrijke beestjes te vangen. Het opvallende mobiele spelletje verbrak verschillende records. Het werd zelfs bestempeld als het grootste fenomeen uit de pop-cultuur van de afgelopen decennia. Ondertussen is de hype alweer overgewaaid, mede door de ontwikkelaars zelf. Een gebrek aan substantiële updates en beloofde functies zorgde ervoor dat veel spelers snel uitgekeken waren op het spelletje.

China

Pokémon Go is echter nog altijd niet wereldwijd uitgerold. Zo kunnen fans in China bijvoorbeeld nog steeds niet met het augmented reality spelletje aan de slag. Dat zal wellicht ook nooit gebeuren. De Chinese overheid heeft namelijk het spelletje bij voorbaat al verbannen. Pokémon Go en andere mobiele augmented reality spelletjes zijn volgens de Chinese overheid levensgevaarlijk, en zijn daarom niet in China toegestaan.

Gevaren

Je hebt vorig jaar vast de verhalen gehoord. Spelers vielen van hun balkon af, liepen onder een auto, of waren zelfs digitale beestjes aan het zoeken terwijl ze aan het fietsen waren. Hartstikke gevaarlijk natuurlijk, al kun je je afvragen of het niet meevalt op al die miljoenen spelers. We hebben simpelweg nog nooit een dergelijk mobiel fenomeen gezien. Het blijft een feit dat de game je stimuleert om naar buiten te gaan en in de echte wereld rond te lopen. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere spelletjes, maar het brengt dus ook de nodige risico’s met zich mee. Daar neemt de Chinese overheid dus geen genoegen mee. Uit het officiële statement van de overheid blijkt dat de ban pas opgeheven wordt wanneer de risico’s verholpen zijn.

Klonen

Gezien die risico’s essentieel zijn voor de gameplay van augmented reality spelletjes is het maar de vraag of Pokémon Go ooit naar China zal komen. Niantic Labs zou een speciale versie kunnen ontwikkelen waarbij je bijvoorbeeld enkel in je huis Pokémon vangt, maar dan verliest het spel absoluut zijn charme. Ondertussen wordt er in China al volop onderzoek gedaan naar de gevaren van augmented reality spelletjes. Klonen van Pokémon Go zijn namelijk al volop in de Chinese App Stores te vinden.

Bron: PhoneArena

 

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters