Pokémon Go spelers saboteren gyms met ei glitch

Een nieuwe glitch in Pokémon Go zorgt ervoor dat spelers een ei kunnen gebruiken om gyms te verdedigen, waardoor ze onverslaanbaar worden.

Pokémon Go

Het laten uitkomen van eieren is een belangrijk onderdeel van het augmented reality spelletje Pokémon Go. Afhankelijk van het type ei kun je na een flinke afstand gelopen te hebben zo een zeldzame Pokémon bemachtigen. Je kunt eieren laten uitkomen door ze in broedmachines te plaatsen, de zogenaamde incubators, zoals we je in dit artikel uitleggen. Helaas hebben spelers met kwade bedoelingen nu een manier gevonden om eieren te misbruiken in de populaire game van Niantic Labs.

Ei glitch

Normaliter kunnen eieren dus enkel gebruikt worden om Pokémon te bemachtigen, maar handige gamers hebben het voor elkaar gekregen om er gyms mee te saboteren. Eieren kunnen natuurlijk niet aanvallen en hebben geen health points, want het zijn nog geen Pokémon. Toch hebben spelers een manier gevonden om eieren in te zetten als een gym leader, waardoor de gym in kwestie onverslaanbaar wordt. Andere teams kunnen het ei niet verslaan en zullen het moeten opgeven tot Niantic Labs het probleem oplost. Ondertussen krijgt de eigenaar van het ei gigantische bonussen vanwege het zo lang verdedigen van zijn gym.

Amsterdam

De meeste afbeeldingen en video’s die op het internet opdoken tonen gesaboteerde gyms in New York. Team Instinct spelers hebben daar met het sluwe trucje verschillende prestigieuze gyms onverslaanbaar gemaakt, waaronder het hoofdkantoor van de New York Times. Het is op het moment van schrijven onbekend hoe wijdverspreid het probleem is en hoe de glitch precies werkt. Naar verluidt zouden er in Amsterdam ook verschillende gyms op deze manier gesaboteerd zijn. Als je een gym vindt die door een ei wordt verdedigd dan kun je via deze link Niantic Labs op de hoogte brengen. Tot de ontwikkelaar het oplost zul je helaas even geduld moeten hebben. Houd je vooral erbuiten, want het bedrijf is sinds deze week begonnen met het permanent verbannen van cheatende spelers.

Bron: Youtube

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters