Pokémon Go: Deze nieuwe functies en items komen er aan

Er zijn nieuwe functies en items in de code van Pokémon Go gevonden. Gaan we binnenkort ons eigen fort bouwen?

Afnemende hype

Uit de statistieken van onderzoeksbureau’s blijkt dat de hele hype rondom Pokémon Go sterk aan het afnemen is. Steeds meer spelers zijn helemaal klaar met het augmented reality spelletje, vaak vooral omdat essentiële functies nog missen. Daar gaat de ontwikkelaar Niantic Labs echter binnenkort verandering in brengen, zo blijkt uit informatie die in de code van het spelletje is gevonden.

Nieuwe functies

De ontwikkelaar van het immens populaire Pokémon Go beloofde direct na de lancering dat er nieuwe functies zullen worden geïntroduceerd. Maar waar gaat het dan om, en is het genoeg om je weer helemaal verslaafd te doen raken? Op die vragen kunnen we vandaag een (gedeeltelijk) antwoord geven. Handige spelers hebben namelijk in de code van de augmented reality app gegraven en troffen daar verwijzingen naar alle veranderingen en nieuwe functies die Niantic Labs gaat implementeren. We nemen ze allemaal met je door.

Nieuwe items

Het lijkt er op dat er binnenkort een aantal nieuwe items zullen worden geïntroduceerd. Het gaat onder andere om drie soorten Incense: spicy, cool en floral. Wat de verschillen zijn is helaas nog niet bekend, maar waarschijnlijk kun je er specifieke soorten Pokémon mee aantrekken. Daarnaast verwijzen regels code ook naar verschillende nieuwe berries, elk met hun eigen unieke effect.

Bouw je eigen fort

Dit is een van de meest opvallende stukjes opgegraven code. In de code van Pokémon Go wordt namelijk geregeld verwezen naar “Forts”. Ontwikkelaars gebruiken vaak bepaalde termen voor concepten die later een andere naam krijgen, maar die wel hun originele naam in de code behouden. Het zou dus zomaar kunnen dat het hier gewoon om gyms gaat en dat ze eerst Forts heetten. Het valt echter op dat spelers hun Pokémon terug kunnen roepen uit de zogenaamde “Forts”, terwijl dat op dit moment niet kan met gyms. Hebben we hier dan toch met een nieuw type gebouw te maken?

Legendarische Pokémon

Er is een nieuwe regel code toegevoegd aan Pokémon Go: “Activity_catch_legend_pokemon”. Het is een variatie op de gewone “Activity_catch_pokemon” die we gewend zijn. We wisten al dat legendarische Pokémon binnenkort geïntroduceerd zullen worden, en hiermee wordt dat opnieuw bevestigd. Komen ze sneller dan we dachten?

Ruilen

Het ruilen van Pokémon is een van de belangrijkste functies die op dit moment mist, en waar fans vanaf de lancering van het spel al om zeuren. En terecht, want het ruilen van de koddige beestjes is een van de belangrijkste onderdelen van de traditionele Pokémon games. Niantic Labs heeft beloofd dat de functie er aan komt, maar zonder enige indicatie van hoe lang we nog moeten wachten. Sinds deze week zijn er echter nieuwe regels code opgedoken die bij een ruil-systeem horen: “Trade_search_offer”, “Trade_search_response” en “Trade_search_result”. Het is dus duidelijk dat Niantic Labs druk bezig is met het implementeren van de langverwachte functie.

Gevechten

Een ander klassiek onderdeel van Pokémon is het vechten tegen andere trainers, iets wat in Pokémon Go nog niet echt mogelijk is buiten de gyms. Daar gaat binnenkort wellicht verandering in komen. Speurneuzen hebben het woord “sfida” meerdere malen in de code van het spelletje gevonden. Dat is Italiaans voor “uitdagen”. Fans interpreteren dit als een verwijzing naar gevechten tussen spelers, een functie die het spel een stuk interessanter zou maken. Dit echter een relatief vergezochte connectie, dus neem dit nieuws met een korreltje zout.

Al met al is het duidelijk dat Niantic Labs op het punt staat om een aantal toffe nieuwe functies en items te introduceren in Pokémon Go. Niet elk stukje bewijs is even overtuigend, maar het is al een grote geruststelling dat de ontwikkelaar er hard aan werkt om het augmented reality spelletje interessant te houden. Het is weer tijd om de beste Pokémon trainer te worden!

Bron: Reddit

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters