Populariteit Pokémon Go doet het geld binnenstromen

Uit gegevens van het onderzoeksbureau Sensor Towers blijkt dat Pokémon Go niet alleen een groot aantal gebruikers heeft, maar dat het spel ook nog eens Niantic Labs flinke winst oplevert.

Pokémon Go

Pokémon Go is een grote hype op dit moment. Het halve internet kan niet ophouden over de revolutionaire game die spelers in de echte wereld Pokémon laat vangen. Die populariteit is niet alleen te merken aan het enthousiasme waarmee spelers Pokémon Go spelen, maar ook aan de positie van de app binnen de App Store.

Downloads

Pokémon GoHet spel van Niantic Labs levert nu al meer inkomsten op en wordt meer gedownload dan elke andere iPhone app in de Verenigde Staten. Dat beweert onderzoeksbureau Sensor Tower op basis van onderzoek. De augmented reality app kwam woensdagavond in Amerika uit en wist binnen vijf uur de eerste plek in de downloads top tien in te nemen. Dat lijkt logisch omdat het spel zo nieuw is, maar toch blijft het indrukwekkend: Clash Royale, het zeer populaire en nieuwe spel van de makers van Clash of Clans, deed er drie keer zo lang over. De nostalgie die gepaard gaat met Pokémon heeft duidelijk de aantrekkingskracht om de harten van fans te winnen binnen de markt die meer dan dertig miljard euro waard is.

Geld

Een groot aantal downloads zijn leuk en aardig, maar uiteindelijk moet een spel ook geld in het laatje brengen. Nintendo’s Miitomo wist bijvoorbeeld snel een groot aantal gebruikers binnen te halen, maar de in-app aankopen bleven achter. Uiteindelijk speelde slechts 10% van de originele gebruikers nog het spel. Pokémon Go gaat het duidelijk een stuk beter af. Het spel staat nu al op nummer een in Amerika qua gemaakte winst. Daarmee verslaat het grootmachten zoals Game of War, Clash Royale en Clash of Clans, mobiele games die elk miljoenen per dag in het laatje brengen. Ter vergelijking: Miitomo wist op zijn hoogtepunt de 73e plek te bereiken. Het succes geldt niet alleen voor de Verenigde Staten: in Australië en Nieuw Zeeland spant Pokémon Go ook de kroon.

Pokémon Go

Toekomst

Het grote succes van Pokémon Go geeft Niantic Labs de kans om op de lange termijn flink geld te gaan verdienen, mits de studio de aandacht van een significant aantal spelers vast kan houden. Dat komt vast goed, want eerder deze week bleek al dat de studio al druk bezig is met nieuwe functionaliteiten en toevoegingen voor het augmented reality spel.

Bron: Sensor Tower

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters