Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen!

Maak kennis met de vijf nieuwe Pokémon die ter ere van Halloween nu in Pokémon Go te vangen zijn! Is het een voorproefje op wat volgen gaat?

Halloween: nieuwe Pokémon in Pokémon Go!

Na weken aan speculatie en hints is het nu eindelijk zo ver. De grote Halloween-update voor Pokémon Go is uitgerold. Net zoals vorig jaar krijg je dubbel zoveel candy en XP voor het vangen van Pokémon, maar daar worden we niet bijzonder warm van. Waar we wel blij van worden, is de introductie van nieuwe Pokémon! Het gaat om exemplaren van de derde generatie, zoals de code van het populaire mobiele spelletje al verried.

De derde generatie Pokémon werd geïntroduceerd met de lancering van Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire, twee spelletjes die in 2002 uitkwamen in Japan. Vijf bijzondere exemplaren zijn nu in Pokémon Go te vangen, ter ere van Halloween. Vijf maar? Ja helaas, maar het lijkt er sterk op dat de rest snel zal volgen. In totaal zijn er 135 kleurrijke nieuwe Pokémon in de derde generatie. Maar ja, het gaat om Niantic Labs.

We zijn ondertussen al langer dan een jaar aan het wachten op beloofde features, dus ga er niet te zeer van uit dat je voor het einde van dit jaar 135 nieuwe exemplaren kunt vangen. Maar laten we niet klagen, want je kunt nu naar buiten om vijf nieuwe Pokémon te vangen! Dat is al meer dan waar we op durfden te hopen. We zetten de griezelige nieuwe Pokémon op een rijtje:

 

Sableye

Type: Dark/Ghost | Zwakte: Fairy

Sableye is absoluut een publieksfavoriet. Deze Pokémon leeft diep in grotten, vaak in de buurt van mijnen. In de games en anime zijn alle mensen bang voor de paarse beesten, omdat men erin gelooft dat de Sableye zielen kunnen stelen.

Shuppet

Type: Ghost | Zwakte: Dark/Ghost

Shuppet voelt zich aangetrokken tot wraakgevoelens en jaloezie. Als iemand boos is en wraak wil nemen, verschijnt deze Pokémon samen met soortgenoten onder de dakranden van die persoon. Oftewel, als je deze Pokémon spot, dan is er iets goed mis.

Banette

Type: Ghost | Zwakte: Dark/Ghost

Over griezelige Pokémon gesproken: Banette genereert energie voor sterke vloeken door spelden in zijn eigen lichaam te steken. Origineel was Banette een armzalige knuffel, die door zijn eigenaar is weggegooid.

Duskull

Type: Ghost | Zwakte: Dark/Ghost

Duskull kan door elke meer vliegen, hoe dik de muur in kwestie ook is. Wanneer hij een prooi heeft uitgekozen, blijft hij zijn slachtoffer achtervolgen tot de zon opkomt.

Dusclops

Type: Ghost | Zwakte: Dark/Ghost

Je zou het niet zeggen van de buitenkant, maar het lichaam van Dusclops is van binnen compleet hol. Er zit niks in. Sterker nog, men noemt zijn lichaam zelfs een zwart gat. Hij kan alles en iedereen absorberen, zonder dat het ooit weer terug komt.

Genoeg toffe nieuwe Pokémon om op te sporen dus! Daarnaast kun je ook een Pikachu tegen komen met een heksenhoed, dus let goed op wanneer je onderweg bent. Check ondertussen ook het eerste nieuws over de opvolger van Pokémon Go!

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters