Japan krijgt officiële Pokémon Go veiligheidsrichtlijnen

Binnenkort komt Pokémon Go uit in Japan, het land waar het allemaal begon. De Japanse overheid voorziet echter problemen en heeft officiële veiligheidsrichtlijnen gepubliceerd.

Pokémon Go

Pokémon Go is nog steeds ontzettend populair en blijft records breken. Zo wist het augmented reality spel van Niantic Labs binnen enkele weken de status van meest gedownloade game te bereiken, en zijn de aandelen van Nintendo in waarde verdubbeld. En dat terwijl het spel nog niet eens beschikbaar is in Japan, het land waar Pokémon juist vandaan komt. Pokémon Go zou er afgelopen woensdag uitgerold worden, maar Niantic Labs heeft besloten de release uit te stellen vanwege problemen met overbelaste servers.

Keerzijde

Het succes van Pokémon Go heeft ook een keerzijde. Als wereldwijd miljoenen mensen met een spelletje de straat op gaan dan is het slechts een kwestie van tijd voor er ergens iets mis gaat. Zo vonden tieners onder andere in Nederland een lijk terwijl ze het spel speelden, en belandden fervente gamers onder een auto. Japan wil dat soort situaties voorkomen. Daarom heeft de lokale overheid officiële veiligheidsrichtlijnen vrijgegeven voor de mobiele game.

Japan

Gisteren plaatste het Japanse National Center For Incident Readiness And Strategy For Cybersecurity (hele mond vol) een officiële waarschuwing. Als belangrijkste punt geldt dat de overheid spelers aanspoort om niet te lang in direct zonlicht te spelen, vooral tijdens de zomer. Daarnaast raden de veiligheidsrichtlijnen ook aan dat je een neppe naam gebruikt, om te voorkomen dat persoonlijke data wordt gelekt.

Positieve impact

Pokémon Go heeft niet alleen op een negatieve manier impact op de gamende maatschappij. Zo zijn de eerste Pokémon Go koppels al ontstaan en zorgt het verslavende spelletje ervoor dat tieners meer naar buiten gaan. Daarnaast biedt het kleine bedrijfjes ook de kans om meer spelers naar hun winkeltjes te lokken met behulp van Lure Models. Grotere ketens proberen ook een graantje mee te pikken. Zo bleek uit de code van Pokémon Go dat er een samenwerking met McDonald’s in de pijplijn zit en gaf Niantic Labs al aan dat het bedrijven de mogelijkheid gaat bieden om een Pokéstop van hun filialen te maken.

Bron: Reuters

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters