Pokémon Go nog steeds meest winstgevende mobiele game

Pokemon go cheats itemsPokémon Go is nog steeds verreweg de meest winstgevende mobiele game op de markt. Dat blijkt uit onderzoek van Slice. De game was in augustus 2016 verantwoordelijk voor 28 procent van de inkomsten van mobiele games. Dat is zes keer meer dan Candy Crush Saga, dat met 4,5 procent de tweede plek in beslag neemt.

Afnemend aantal spelers Pokémon Go

Het resultaat van het onderzoek van Slice is enigszins opmerkelijk te noemen. Het spel ziet namelijk al tijden zijn schare gebruikers snel afnemen. Op 15 juli 2016 kende het aantal betalende gebruikers van het Pokémon-spel zijn hoogtepunt. Ten opzichte van toen is het aantal betalende spelers uit Noord-Amerika afgenomen met 79 procent.

Nog steeds groot

Het blijkt echter dat Pokémon GO ondanks de relatief slechte cijfers nog steeds een van de grootste spellen is. Van de betalende spelers van mobiele games heeft een kwart een aankoop via Pokémon GO gedaan. Toch is wel duidelijk te zien dat de hype langzaam aan zijn einde komt: het aantal betalende spelers van mobiele games is weer gedaald tot het niveau dat het had voor de release van het mobiele Pokémon-spel.

revenue-share-by-game

Nintendo geniet andere inkomsten

Naast het deel dat Nintendo krijgt voor de in-app aankopen in Go, boekt het ook op andere vlakken winst. Het Japanse bedrijf zag namelijk de verkoop van andere Pokémon-spellen enorm stijgen sinds de release van de app. Ook de verkoopcijfers van andere merchandise ging omhoog, al is deze stijging een stuk minder groot.

Pokémon Go Plus-wearable

Wat de populariteit van Pokémon Go misschien weer kan laten groeien, is de Pokémon Go Plus-wearable. De accessoire zorgt ervoor dat je voor verschillende functies in het spel je smartphone niet uit je zak hoeft te halen. Het spel gaat in mindere mate ook met de Apple Watch werken. Met de Apple-accessoire kun je alleen geen Pokémon zonder je telefoon vangen.

Bron: Slice

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters