Zoveel omzet genereerde Pokémon Go in de eerste twee weken

Onderzoeksbureau Sensor Tower heeft bekend gemaakt hoeveel spelers met Pokémon Go aan de slag zijn gegaan en hoe hoog de omzet van het spelletje is.

Pokémon Go

Pokémon Go is nog lang niet overal verkrijgbaar, maar de augmented reality game van Niantic Labs weet nu al indrukwekkende cijfers te genereren. Uit onderzoek van onderzoeksbureau Sensor Tower blijkt namelijk dat het spel al meer dan 30 miljoen keer is gedownload uit de Play Store en App Store. Dan tellen ze dus alle downloads die buiten de stores om hebben plaats gevonden niet mee. Dat zal ook nog een significant aantal zijn, gezien de game voor een langere tijd niet officieel beschikbaar was (en is) in veel landen maar je Pokémon Go wel via andere bronnen kon verkrijgen en spelen.

Omzet

OmzetDaarnaast heeft het spel tot nu toe meer dan $35 miljoen aan omzet opgeleverd. Volgens het onderzoeksbureau spenderen spelers massaal geld aan lures, berries en andere items die het makkelijker maken om Pokémon te vangen. Alleen al iPhone gebruikers in de Verenigde Staten genereren al ongeveer $1.6 miljoen aan omzet per dag. Daarmee is het spelletje van Niantic Labs de meest winstmakende app in de mobiele games sector. Spellen als Clash of Clans zijn dus van de troon gestoten.

Ruimte voor groei

$35 miljoen aan omzet in twee weken is zeer indrukwekkend, zeker als je kijkt naar de beperkte beschikbaarheid van het spel. Er is dus genoeg ruimte voor groei. De vraag blijft echter hoe lang deze hype aanhoudt, want een deel van de spelers zal ongetwijfeld na een tijdje afhaken. Toch is het lastig om daar voorspellingen op los te laten, vooral omdat dit een ongekend fenomeen is dat de mobiele markt eigenlijk nog niet eerder heeft mee gemaakt.

Japan

Bovendien is Pokémon Go nog niet beschikbaar in Japan en andere Aziatische markten. Japan staat in de top drie van mobiele gaming markten, niet alleen qua schaal maar ook qua hoeveel geld spelers daar in hun favoriete spelletjes stoppen. Tel daar ook nog eens bij op dat Pokémon daar nog veel meer leeft dan in het Westen, en het is duidelijk dat de toekomst van Pokémon Go er rooskleurig uit ziet!

Bron: Sensor Tower

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters