Pokémon Go: Oplossing voor moeilijk te vangen Pokémon komt er aan

Niantic Labs werkt hard aan een oplossing voor de vele problemen die Pokémon Go plagen. Fans blijven furieus.

Pokémon Go

Pokémon Go is zo’n groot fenomeen dat je het als ontwikkelaar onmogelijk goed kunt doen. Op sociale media wordt felle kritiek geleverd op de ontwikkelaar van het augmented reality spelletje, Niantic Labs. Het bedrijf beweert non-stop aan de game te werken, maar na de laatste update zijn er alleen maar meer bugs, glitches en problemen opgedoken. Daarnaast heeft de ontwikkelaar bewust verschillende mechanieken aangepast, met als resultaat dat fans furieus zijn.

Moeilijker te vangen

Zo heeft Niantic Labs aangepast hoe makkelijk het is om Pokémon te vangen. Je bent niet de enige die er last van heeft dat Pokémon meer bewegen en moeilijker te vangen zijn. Veel gebruikers klagen dat ze nu meer Pokéballs moeten verspillen voor het vangen van zwakkere Pokémon. Daarnaast rennen Pokémon nu ook veel vaker weg, wat al helemaal frustrerend kan zijn als je eindelijk je favoriete exemplaar hebt gevonden.

Om het feest helemaal af te maken zijn de ringen rondom de Pokémon ook een stuk kleiner geworden, zelfs bij Pokémon met weinig Combat Points. Een beetje extra uitdaging is altijd welkom, maar veel fans vinden dat Niantic Labs te ver is gegaan. Bovendien zijn Pokéballs items waarvoor Niantic Labs echt geld kan ontvangen, wat spelers nog cynischer maakt. Doet de ontwikkelaar dit enkel om spelers te forceren om meer geld uit te geven?

In de auto

Eind vorige week begon het veel spelers ook op te vallen dat de game minder vaak scant of er Pokémon in de buurt zijn. Nu kan het zo vijf tot tien seconden duren voor Pokémon Go opnieuw checkt of er Pokémon in de buurt zijn. Daardoor wordt het voor spelers in auto’s, treinen en op fietsen een stuk lastiger om Pokémon te vangen. Er duiken nu dus niet meer constant nieuwe Pokémon op als je bij je ouders op de achterbank zit. Aan de ene kant maakt dat de game een stuk eerlijker, maar dat neemt niet weg dat spelers gefrustreerd zijn. Vooral in andere landen heb je veel gebieden zonder Pokémon, waardoor je als speler genoodzaakt bent een auto te gebruiken.

Oplossing

De lijst van problemen en bugs die Niantic Labs moet oplossen wordt dus steeds langer. Gelukkig begint de ontwikkelaar eindelijk meer met gebruikers te communiceren op sociale media, waar ze de problemen hebben erkent. Volgens het bedrijf wordt er nu hard gewerkt aan een oplossing, die binnenkort zal worden uitgerold naar de app. Het is een dubbele situatie. Aan de ene kant maakt Niantic Labs duidelijk grote fouten met het updaten van de game, maar aan de andere kant is Pokémon Go zo ongekend populair dat je het als ontwikkelaar bijna niet goed kan doen. We houden je op de hoogte.

Bron: Twitter

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters