Pokémon Go werkt binnenkort niet meer op deze iPhones

Als jij nog regelmatig Pokémon Go speelt, maar daarvoor een relatief oude iPhone of zelfs een iPad gebruikt, dan hebben we slecht nieuws. Vanaf volgende maand is het klaar met je avonturen.

Pokémon Go update

Want volgende maand wordt Pokémon Go geüpdatet, waardoor de app enkel nog werkt op telefoons die draaien op iOS 11. Dat betekent dat oudere generatie telefoons, zoals de iPhone 5 of de iPhone 5c en eerder geschrapt worden. Die telefoons draaien immers nog op iOS 10 en worden niet langer meer voorzien van updates. Nu verwachten wij dat de meesten wel een nieuwere iPhone hebben. Toch zal er één grote groep zijn die hierdoor geraakt wordt: de jongeren.

Pokemon Go

Zij krijgen vaak een iets oudere smartphone van hun ouders om mee los te gaan en zullen niet snel een upgrade krijgen. Omdat zij tegelijkertijd een behoorlijke doelgroep vormen, zullen zij straks de boot missen. Er zit dan niks anders op om een upgrade te nemen als je nog verder wilt gaan met je Pokémon Go-avonturen.

28 februari

Na de update, die momenteel gepland staat voor 28 februari, kun je de app dan niet meer opstarten en kun je niet bij je account. Dus al je Pokémon die je ooit gevangen en getraind hebt, zijn dan helemaal weg. Het enige dat nog overblijft is het goede gevoel dat je tijdens het spelen heel wat meters hebt afgelegd om die digitale beestjes te vangen.

Ontwikkelaar Niantic stelt overigens dat zij Pokémon Go naar iOS 11 updaten om zo het maximale uit de app te halen. Wat dat concreet betekent, dat is niet bekend. Het zou fijn zijn als het bedrijf eindelijk eens duidelijkheid geeft wanneer we echt grote updates mogen verwachten, waaronder de belofte dat we ooit Pokémon met elkaar kunnen ruilen. Of dat we daadwerkelijk direct tegen vrienden kunnen battlen om zo te laten zien wie de grootste Pokémon meester is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ruud -

    Hoi,
    Correctie aub, hierboven staat: “Dus al je Pokémon die je ooit gevangen en getraind hebt, zijn dan helemaal weg”. En dat is niet zo, je kunt er dan even niet bij. Op iedere andere iPhone met IOS11 kun je gewoon weer inloggen en spelen. Alle gevangen Pokémon zijn er gewoon weer. Geen paniek dus, als je bovenstaande leest.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters