Pokémon Go werkt binnenkort niet meer op deze iPhones

Als jij nog regelmatig Pokémon Go speelt, maar daarvoor een relatief oude iPhone of zelfs een iPad gebruikt, dan hebben we slecht nieuws. Vanaf volgende maand is het klaar met je avonturen.

Pokémon Go update

Want volgende maand wordt Pokémon Go geüpdatet, waardoor de app enkel nog werkt op telefoons die draaien op iOS 11. Dat betekent dat oudere generatie telefoons, zoals de iPhone 5 of de iPhone 5c en eerder geschrapt worden. Die telefoons draaien immers nog op iOS 10 en worden niet langer meer voorzien van updates. Nu verwachten wij dat de meesten wel een nieuwere iPhone hebben. Toch zal er één grote groep zijn die hierdoor geraakt wordt: de jongeren.

Pokemon Go

Zij krijgen vaak een iets oudere smartphone van hun ouders om mee los te gaan en zullen niet snel een upgrade krijgen. Omdat zij tegelijkertijd een behoorlijke doelgroep vormen, zullen zij straks de boot missen. Er zit dan niks anders op om een upgrade te nemen als je nog verder wilt gaan met je Pokémon Go-avonturen.

28 februari

Na de update, die momenteel gepland staat voor 28 februari, kun je de app dan niet meer opstarten en kun je niet bij je account. Dus al je Pokémon die je ooit gevangen en getraind hebt, zijn dan helemaal weg. Het enige dat nog overblijft is het goede gevoel dat je tijdens het spelen heel wat meters hebt afgelegd om die digitale beestjes te vangen.

Ontwikkelaar Niantic stelt overigens dat zij Pokémon Go naar iOS 11 updaten om zo het maximale uit de app te halen. Wat dat concreet betekent, dat is niet bekend. Het zou fijn zijn als het bedrijf eindelijk eens duidelijkheid geeft wanneer we echt grote updates mogen verwachten, waaronder de belofte dat we ooit Pokémon met elkaar kunnen ruilen. Of dat we daadwerkelijk direct tegen vrienden kunnen battlen om zo te laten zien wie de grootste Pokémon meester is.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters