Pokémon Go Plus-wearable vanaf 16 september verkrijgbaar

De Pokémon Go Plus-wearable is vanaf 16 september vrijwel overal in de wereld verkrijgbaar. Dat hebben Niantic en Nintendo bekendgemaakt. Alleen in een paar Zuid-Amerikaanse landen komt de Pokémon Go-accessoire later uit. De adviesprijs is 39,99 euro.

Met de accessoire kun je bepaalde functies uit het spel bedienen zonder je smartphone te gebruiken. Zo gaat de wearable trillen als er een Pokémon in de buurt is en als je langs een Pokéstop loopt. Ook brandt er dan een ledlampje. Door op het knopje op de accessoire te klikken, krijg je alle items van die Pokéstop. Op diezelfde manier kun je ook Pokémons vangen, zonder je telefoon te gebruiken.

Samenwerking met andere watches

Niantic en Nintendo kondigden ook aan dat de game deels met de Apple Watch zal werken. Het is daarmee echter niet mogelijk om Pokémon te vangen zonder je telefoon. Of de app ook met Android-smartwatches zal gaan werken, is niet bekend.

Komt de Pokémon Go-wearable te laat?

De wearable voor Pokémon Go lijkt alleen een beetje te laat te komen. Het aantal actieve gebruikers van de app neemt al maanden rap af. Zo onthulde Apptopia onlangs dat het aantal spelers in anderhalve maand met maar liefst veertig procent was afgenomen. Na de grote update van begin augustus steeg het aantal gebruikers weer even explosief, om daarna met een nog sneller tempo af te nemen.

Gyms saboteren

Ook het feit dat verschillende spelers gyms hebben gesaboteerd, zal de naam van Pokémon Go geen goed hebben gedaan. Via een glitch hebben verschillende gebruikers het voor elkaar gekregen om eieren te gebruiken als gym leader. Daardoor wordt de gym onverslaanbaar. Verschillende prestigieuze locaties, waaronder het hoofdkantoor van The New York Times, worden of werden verdedigd door een ei. Overigens heeft Niantic wel aangekondigd cheaters permanent te gaan weren uit het spel. Het bedrijf achter het Pokémon-spel lijkt dus korte metten te willen maken met de valsspelers.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters