Shiny Pikachu: zo wordt de eerste verjaardag van Pokémon Go gevierd

Binnenkort komt er een Shiny Pikachu naar Pokémon Go. Daarmee viert Niantic Labs de eerste verjaardag van het populaire mobiele spelletje.

Pokémon Go is bijna jarig!

Vorig jaar wist Pokémon Go in een klap de wereld te veroveren. Waar augmented reality daarvoor vooral bij kleine experimenten bleef, werd de veelbelovende technologie opeens mainstream. Apple ziet het niet voor niks als de volgende grote techrevolutie.

Pokémon Go

De game is nog steeds ontzettend populair. De hype is afgenomen, maar Niantic Labs sleutelt nog steeds aan Pokémon Go. Langverwachte nieuwe functies worden eindelijk langzamerhand uitgerold.

Zo zijn de gyms totaal vernieuwd. Ook beginnende spelers krijgen een kans om hun team te helpen. Ook zijn er nu Raids, sterke (legendarische) Pokémon waar je met tot wel twintig spelers tegen kunt vechten.

Cadeautje: Shiny Pikachu

Daar blijft het echter niet bij. Volgens Slashgear gaat Niantic Labs de eerste verjaardag van Pokémon vieren met de meest iconische Pokémon: Pikachu.

Pokémon Go Shiny Pikachu

De fervente spelers zullen opmerken dat Pikachu allang te vangen is in de mobiele game. Het gaat daarom ook niet om zomaar een Pikachu, maar een Shiny Pikachu.

Shiny Pokémon zijn zeer zeldzame varianten die we kennen uit de handheld games van GameFreak. Eens in de zoveel tijd duikt er een speciale variant van een Pokémon op, met een speciaal kleurtje.

Pokemon GO 2e generatie

Die kans is in de games voor de GameBoy en DS echter ontzettend klein. Veel spelers kunnen honderden uren in de spelletjes steken, zonder ook maar een keer een Shiny Pokémon tegen te komen.

Ontzettend zeldzaam

Het is onbekend hoe zeldzaam de Shiny Pikachu in Pokémon Go. De kans is groot dat spelers vanwege de eerste verjaardag van het spelletje iets makkelijker de zeldzame Pokémon kunnen vangen.

Het speciale beestje zit overigens al een tijdje in de code van de game verstopt. De vraag was echter: wanneer gaat Niantic Labs de Pokémon doen verschijnen? Pokémon Go kwam uit op 5 juli, dus we hebben zeer binnenkort waarschijnlijk het antwoord op die vraag!

Ben jij ook weer begonnen met spelen? Check dan hier hoe de nieuwe Gyms werken, of neem onze lijst met dertig essentiële tips nog een keer door.

Bron: SlashGear

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters