Pokéstops en gyms rondom treinstations verdwijnen

Vandaag verdwenen plotseling vrijwel alle Pokéstops en gyms rondom de meeste treinstations van Nederland. Wie zit er achter de actie?

Pokémon Go

Dat Pokémon Go ontzettend populair is hoeven we je niet meer te vertellen. De game heeft volgens onderzoeksbureau Sensory Tower alleen in de eerste maand al een omzet van maar liefst $200 miljoen behaald, waarmee het games zoals Clash of Clans en Candy Crush ver achter zich laat. Het spelletje van Niantic Labs is daarmee ook meteen het eerste augmented reality spel dat een breed publiek aan weet te spreken. Als speler moet je er echt op uit om Pokémon te vangen en Gyms te veroveren. Dat maakt Pokémon Go een unieke en verslavende ervaring, maar het zorgt er ook voor de populariteit meer gevolgen heeft in de ‘echte’ wereld.

Gevaarlijke situaties

We hebben de afgelopen weken talloze voorbeelden voorbij zien komen. Spelers lopen onder auto’s terwijl ze een Pokémon proberen te vangen, trainers blokkeren ingangen van openbare gebouwen of vinden zelfs lijken terwijl ze op zoek zijn naar zeldzame exemplaren. Het zullen lang niet de laatste vreemde Pokémon Go verhalen zijn die opduiken, maar Niantic Labs is nu wel actief bezig met het herplaatsen of verwijderen van Pokéstops en gyms. Ook Nederland heeft er aan moeten geloven, want de meeste Pokéstops en gyms rondom treinstations zijn vandaag opeens verdwenen.

Treinstations

Vorige maand liepen er meerdere keren spelers over het spoor omdat ze daar een Pokémon hadden aangetroffen. Veel boze fans togen dan ook naar Twitter om de NS te beschuldigen van het laten verwijderen van de Pokéstops en gyms in kwestie. Het is nu namelijk niet meer mogelijk om even snel een gym te veroveren terwijl je op de volgende trein wacht.  De NS heeft nu echter laten weten dat het liever niet heeft dat spelers rondom het spoor Pokémon Go gaan spelen, maar dat het niet verantwoordelijk is voor het verwijderen van de Pokéstops. Je kunt als bedrijf namelijk middels een speciaal formulier de verwijdering van een Pokéstop of gym aanvragen.

ProRail

Later vandaag bleek dat ProRail wel actie heeft ondernomen. Het bedrijf heeft Niantic Labs middels een advocaat gesommeerd om per direct de Pokéstops rondom het spoor te verwijderen. ProRail laat echter weten dat die zaak nog loopt, en dat het dus niet duidelijk is of de verdwijning van alle Pokéstops een gevolg is van hun actie. Op Twitter laat ProRail weten dat het bedrijf snapt dat spelers teleurgesteld zijn, maar dat daar niet altijd rekening mee gehouden kan worden. Veiligheid gaat immers boven alles.

Bron: AT5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters