Gigantische update voor Pokémon Go: vijftig nieuwe Pokémon en meer

Eindelijk, eindelijk eindelijk: Niantic heeft een gigantische update voor Pokémon Go aangekondigd. Na eerdere teasers is het hoge woord eruit. Maar liefst vijftig nieuwe Pokémon uit de Hoenn-regio zijn vanaf later deze week te vangen. Daarmee lost de ontwikkelaar zijn grootse beloftes in. Fans hebben eindelijk weer een reden om het mobiele spelletje op te starten.

Vijftig nieuwe Pokémon in Pokémon Go en dynamisch weer

Naast nieuwe Pokémon zijn er ook een aantal andere zaken veranderd. Zo wordt het weer in Pokémon Go nu automatisch aangepast op basis van jouw omgeving. De ontwikkelaar gaat dus nog een stapje verder met de digitale laag die over de echte wereld wordt geplaatst. Regent het in het echt? Dan regent het ook in het augmented reality-spelletje.

Het dynamische weer maakte zijn debuut in Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire, op de Game Boy Advance. Ook in Pokémon Go hebben de weersomstandigheden invloed op je gameplay. Niet alleen duiken er andere soorten op in verschillende weersomstandigheden, ook zijn sommige Pokémon sterker als het bijvoorbeeld regent. Exemplaren van het type ‘Fire’ profiteren van zonnige dagen. Pokémon van het type ‘Water’ zijn krachtiger wanneer het regent.

Hartstikke tof, maar de nieuwe Pokémon zijn de grootste verrassing. Afgelopen Halloween maakten een handjevol Pokémon van de derde generatie al hun debuut. Nu volgen er nog eens vijftig. Niet in een keer de complete generatie dus, maar dat mag de pret niet drukken. Niantic beloofde onlangs nog dat het zijn mobiele game zou blijven ondersteunen.

Fans twijfelden daar namelijk aan, door een gebrek aan updates en de aankondiging van Harry Potter: Wizards Unite. Trouwe spelers kunnen nu dus gerust adem halen, want voorlopig is er nog genoeg te doen in Pokémon Go. Heb jij de app nog op je smartphone staan? Check hier de eerste beelden van de opvolger van Pokémon Go.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters