Pokémon Go krijgt grote update: Alles dat je moet weten

Niantic Labs heeft een grote update voor Pokémon Go uitgebracht. Enkele hardnekkige bugs zijn verholpen en nieuwe functies worden geïntroduceerd.

Pokémon Go

Pokémon Go is nog altijd een groot fenomeen dat per dag maar liefst 10 miljoen dollar in het laatje brengt. Het augmented reality spel laat spelers zich een echte Pokémon trainer wanen. Je kunt namelijk met je smartphone naar buiten en de koddige beestjes in het wild tegenkomen. Daarnaast kunnen spelers ook tegen elkaar strijden in de zogenaamde Gyms. Echt een verslavend concept dus, maar de game had ook zo zijn mankementen. Die heeft ontwikkelaar Niantic Labs echter nu grotendeels opgelost met een grote update. We zetten alle veranderingen voor je op een rijtje.

Update 1.31

Niantic oprichter John Hanke bevestigde vorige week nogmaals tijdens Comic-Con in San Diego dat er gewerkt wordt aan de mogelijkheid om Pokémon te ruilen. Helaas moeten we je gelijk teleurstellen, want voor die functie zul je nog even moeten wachten. Versie 1.31 brengt echter wel een flink aantal andere verbeteringen met zich mee. Zo kun je als trainer nu achteraf je uiterlijk nog aanpassen, en zit je dus niet meer vast aan de keuzes die je aan het begin hebt gemaakt. Daarvoor moet je naar het je trainer profiel navigeren, waar nu een nieuwe optie te vinden is. Ook zorgt de nieuwe update ervoor dat bepaalde aanvallen van Pokémon iets meer worden ingeperkt, zodat het spel beter gebalanceerd is. De manier waarop de schade van een aanval wordt berekend is bovendien ook aangepast. Wat voor impact dat heeft zullen we in de komende dagen gaan ontdekken.

Bugs

De update lost ook een flink aantal bugs op. Bepaalde gebruikers hadden er bijvoorbeeld last van dat het augmented reality spelletje een te groot deel van hun werkgeheugen in beslag nam. Daarnaast liep het spel soms vast als je een Pokémon tegen kwam, en werd de kaart niet helemaal goed geladen als je een slechte verbinding hebt. Al die problemen zijn nu verholpen. Ook zijn bepaalde teksten in de game aangepast en zouden bepaalde animaties er nu beter uit moeten zien.

Verwijderde functies

Helaas zal een van de grootste oplossingen veel spelers teleurstellen. Pokémon Go liet spelers namelijk aan de hand van voetstapjes Pokémon vinden, een functie waar je hier meer over kunt lezen. Een zeer handig systeem, maar helaas werkte het dankzij een bug niet. In plaats van de bug te verhelpen heeft Niantic Labs de voetstappen nu geheel uit de game gehaald. Of de functie later nog geherintroduceerd zal gaan worden is nog niet bekend. Daarnaast heeft de ontwikkelaar om onbekende redenen ook de battery saver modus verwijderd. Pokémon Go staat bekend om hoe snel het spelletje je accu leeg slurpt, dus de battery saver modus was een welkome toevoeging.

Installeren

De update wordt op het moment van schrijven uitgerold naar de Play Store en App Store. Heb je versie 1.31 nog niet ontvangen en wil je niet wachten? Dan kun je via deze link handmatig de update downloaden voor je Android smartphone. iPhone gebruikers zullen nog even geduld moeten hebben.

Bron: APK Mirror

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters