Pokémon Go viert verjaardag met groots evenement: meer Pokémon, nieuwe multiplayer-modi

Eindelijk krijgt Pokémon Go een update waar je u tegen zegt. De eerste verjaardag van het augmented reality spelletje wordt eerst gevierd met een

Pokémon Go is jarig!

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar het is alweer bijna een jaar geleden dat Pokémon Go uitkwam. De augmented reality game wist binnen korte tijd de wereld te veroveren. Het werd een waar fenomeen, aangedreven door de nieuwigheid van augmented reality en de nostalgie en brandpower van Pokémon.

Augmented reality was in een klap mainstream. Spelers gingen de straten op, met alle gevolgen van dien. In verschillende landen werd Pokémon Go zelfs verboden. Spelers vernielden natuur om bij zeldzame exemplaren te komen, of liepen onder auto’s omdat ze enkel op hun smartphone keken.

Pokémon Go

Nu, bijna een jaar later, is de hype uitgedoofd. Niantic Labs, de ontwikkelaar van het spelletje, beloofde nieuwe functies zoals de mogelijkheid om te vechten tegen vrienden en Pokémon te ruilen. Standaard-functies in de handheld-games van Pokémon, maar toch moesten spelers van Pokémon Go nog even wachten. Helaas heeft de ontwikkelaar nog steeds geen significante updates voor het spelletje uitgebracht.

Spelers raakten daardoor al snel uitgespeeld. Alleen de diehard trainers zijn nog steeds druk bezig met het zoeken naar zeldzame Pokémon. Volgende week heb jij echter ook weer een reden om Pokémon Go aan te slingeren. Er wordt namelijk een groots digitaal evenement georganiseerd.

Het evenement gaat op 13 juni van start en staat geheel in het teken van de zonnestilstand. Het regent extraatjes: er zijn meer vuur en ijs-Pokémon te vinden, spelers krijgen korting op incubators en je krijgt meer XP voor gevangen beesten. Oftewel: als je nog een Charmander nodig hebt, dit is je kans!

Nieuwe multiplayer-modi

Er wordt ook een real life festival georganiseerd. Dat festival vindt helaas in Chicago plaats, dus daar heb je niet zoveel aan. Waar je wel wat aan hebt, is de update die je kort na 13 juni kunt verwachten. Die bestaat namelijk niet uit tijdelijke extraatjes, maar nieuwe gameplay-elementen. Volgens Niantic komen er nieuwe manieren om samen te spelen met andere trainers.

Pokémon Go Adventure Week

Wat die nieuwe functies precies in gaan houden is nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat we eindelijk de langverwachte multiplayer-modi gaan krijgen. Maar is dat genoeg om jou weer het spelletje in te slepen? Werp komende zomer een blik uit het raam en je weet het meteen.

Bron: Niantic Labs

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters