Pokémon viert wereldwaterdag met Pokémon Go Water Festival

Elk jaar wordt door de Verenigde Naties aandacht gevraagd voor het feit dat nog steeds veel mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Wereldwijd zijn er 1.8 miljard mensen, die te maken hebben met deze water crisis. De VN probeert het probleem onder de aandacht te brengen door het houden van wereldwaterdag. Vandaag is het zover en proberen veel mensen de problematiek extra in de spotlights te zetten. Ook Niantic lijkt mee te willen helpen start vandaag met het Pokémon Go Water Festival.

Pokémon Go Water FestivalMeer Pokémon van het watertype tijdens Pokémon Go Water Festival

Het festival zal wel langer dan één dag duren en doorgaan tot 29 maart. Zoals de naam al aangeeft draait het festival vooral om water type Pokémon. Er zal een grotere kans zijn om verschillende Pokémon zoals Suirtle, Totodile, Magikarp en natuurlijk hun evoluties tegen te komen. Mochten spelers in een gebied komen waar water type Pokémon vaker voorkomen, zullen deze bemerken dat er een verkorte spawn tijd is voor Gen 2 diertjes.  Remoraid, Mantine, Marill, Octillery  en Azumarill zullen dus makkelijker te vangen zijn.

Magikarp hoed beschikbaar

Behalve meer water Pokémon en sneller opduikende Gen 2 Pokémon zal er gedurende het Pokémon Go Water festival ook een nieuw avatar item beschikbaar zijn. De avatars zullen namelijk uitgerust kunnen worden met een Magikarp hoed. Of spelers het interessant vinden om hun personage met een vis op het hoofd rond te laten lopen, is echter nog maar de vraag.

Het festival begint vandaag rond ongeveer 21:00 en eindigt op 29 maart rond een uur of 20:00 uur. Spelers die nog water Pokémon missen kunnen nu hun kans grijpen om de verzameling compleet te maken.

Bron: Niantic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters