Pokémon viert wereldwaterdag met Pokémon Go Water Festival

Elk jaar wordt door de Verenigde Naties aandacht gevraagd voor het feit dat nog steeds veel mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Wereldwijd zijn er 1.8 miljard mensen, die te maken hebben met deze water crisis. De VN probeert het probleem onder de aandacht te brengen door het houden van wereldwaterdag. Vandaag is het zover en proberen veel mensen de problematiek extra in de spotlights te zetten. Ook Niantic lijkt mee te willen helpen start vandaag met het Pokémon Go Water Festival.

Pokémon Go Water FestivalMeer Pokémon van het watertype tijdens Pokémon Go Water Festival

Het festival zal wel langer dan één dag duren en doorgaan tot 29 maart. Zoals de naam al aangeeft draait het festival vooral om water type Pokémon. Er zal een grotere kans zijn om verschillende Pokémon zoals Suirtle, Totodile, Magikarp en natuurlijk hun evoluties tegen te komen. Mochten spelers in een gebied komen waar water type Pokémon vaker voorkomen, zullen deze bemerken dat er een verkorte spawn tijd is voor Gen 2 diertjes.  Remoraid, Mantine, Marill, Octillery  en Azumarill zullen dus makkelijker te vangen zijn.

Magikarp hoed beschikbaar

Behalve meer water Pokémon en sneller opduikende Gen 2 Pokémon zal er gedurende het Pokémon Go Water festival ook een nieuw avatar item beschikbaar zijn. De avatars zullen namelijk uitgerust kunnen worden met een Magikarp hoed. Of spelers het interessant vinden om hun personage met een vis op het hoofd rond te laten lopen, is echter nog maar de vraag.

Het festival begint vandaag rond ongeveer 21:00 en eindigt op 29 maart rond een uur of 20:00 uur. Spelers die nog water Pokémon missen kunnen nu hun kans grijpen om de verzameling compleet te maken.

Bron: Niantic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters