Recordomzet: zoveel heeft Pokémon Go tot nu toe opgebracht

Een jaar geleden in juli vond Pokémon Go voor het eerst zijn weg naar iOS en Android toestellen. Voor veel spelers was het de eerste keer dat ze in aanraking kwamen met augmented reality en het spel werd in een mum van tijd razend populair. Mensen liepen al spelend zelfs van kades af, omdat ze er zo gebiologeerd door werden. Morgen is het precies een jaar na de lancering van Pokémon Go en met wat het spel tot nu toe heeft opgebracht heeft Niantic reden genoeg om groot uit te pakken.

Pokémon Go fest

Op de planning staan speciale Pokémon Go evenementen over de hele wereld. Het grootste feest zal plaatsvinden in Grant Park in Chicago op 22 juli en gaat onder de naam Pokémon go Fest. Tijdens het evenement kom je meer Pokémon tegen en werk je samen met andere trainers om verschillende uitdagingen te overwinnen. Maar niet getreurd, ook in Europa zullen we mee kunnen vieren. Tot en met september zullen er ook hier verschillende vieringen plaatsvinden.

Pokémon Go Fest

Meer dan een miljard euro omzet

Hoewel de evenementen voor spelers altijd leuk zijn, heeft Niantic daadwerkelijk iets te vieren. Volgens Apptopia zou het bedrijf namelijk meer dan een miljard euro aan omzet hebben vergaard dankzij het spel. Dat is inderdaad een reden om de 752 miljoen mensen die het spel hebben gedownload rijkelijk te belonen.

Steeds minder mensen openen de app

Een download aantal van 753 miljoen is natuurlijk gigantisch, maar zegt niet zoveel over de populariteit van het spel op het moment. Al deze miljoenen mensen spelen namelijk niet dagelijks en het grootste deel heeft de app waarschijnlijk al in geen tijden geopend. In juni zouden er zelfs maar 60 miljoen spelers het spel hebben geopend en 12 miljoen van deze spelers zou de app één keer per dag hebben bekeken. Als we dit vergelijken met mei zien we dat er toen 100 miljoen mensen de app gebruikten.

Pokémon Go

Nieuwe update, nieuwe boost?

Dat er steeds minder mensen het spel spelen is wat zorgelijk voor Niantic. Onlangs heeft het bedrijf echter een grote update uitgerold met allerlei nieuwe features en manieren om onderlinge interactie te stimuleren. Wie weet zal dit de dalende cijfers weer om kunnen draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters