Politie pakt designbazen HTC op voor diefstal en fraude

Topdesigners van telefoonfabrikant HTC, onder wie de bedenker van het ontwerp van de succesvolle HTC One, zijn opgepakt door de politie in Taiwan. Ze worden verdacht van diefstal en fraude.

HTC One mini img 9104

Vijf mensen zijn opgepakt en verhoord. De belangrijkste van het vijftal is vice-president van productdesign Thomas Chien. Andere verdachten zijn research- en developmentbaas Wu Chein Hung en leider van het designteam Justin Huang, de bedenker van het ontwerp van de HTC One.

Chien en Wu worden vastgehouden. De andere drie zijn na een eerste verhoor weer op borgtocht vrijgelaten. Hun kantoren zijn doorzocht door de politie.

De actie van de Taiwanese politie in de hoofdstad Taipei kwam na een klacht van bestuursvoorzitter Cher Wang van HTC. Zij heeft persoonlijk een aanklacht ingediend tegen haar vijf medewerkers, omdat ze er achter was gekomen dat zij hadden gefraudeerd en van het bedrijf hadden gestolen.

Het vijftal was al van plan om HTC te verlaten, en ze waren bezig met de oprichting van een eigen bedrijf op het Chinese vasteland. Ze wilden vertrekken direct na ontvangst van hun halfjaarlijkse bonus bij HTC.

HTC betrapte Chien echter op het stelen van bedrijfsgeheimen. Hij was stiekem allerlei bestanden over het toekomstige HTC Sense 6.0-ontwerp aan het downloaden. Hij stuurde die bestanden vervolgens naar externe contacten via e-mail.

Voorts worden drie van de vijf verdachten beschuldigd van fraude. Ze zouden HTC 334.000 dollar in rekening hebben gebracht voor het ontwerp van het aluminium chassis van de HTC One. Ze beweerden dat dit door een extern bedrijf was bedacht, die hiervoor een rekening van 334.000 dollar had gestuurd. Dat was helemaal niet zo; ze hadden het ontwerp zelf bedacht en verdeelden dit bedrag onder elkaar.

HTC doet geen uitlatingen over de kwestie. ”De zaak is in onderzoek bij de autoriteiten en wij onthouden ons van commentaar”, luidt de enige reactie die het bedrijf kwijt wil.

Beelden van de arrestatie zijn op de Taiwanese televisie verschenen. Die zijn hieronder te zien.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters