Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon

Het grote succes van Pokémon Go is ook bij de Nederlandse politie niet onopgemerkt gebleven. Er komt zelfs een eigen variant: Automon.

Politie komt met variant Pokémon Go: Automon

Pokémon Go is een jaar later nog altijd zeer populair. Het spelletje maakte augmented reality in een klap mainstream. Spelers moeten de echte straten op om zo een breed scala aan virtuele beestjes te vangen, de zogenaamde Pokémon. Langbeloofde updates laten lang op zich wachten, maar deze maand krijgen we hopelijk eindelijk meer Pokémon om te verzamelen.

Ondertussen zit de concurrentie ook niet still. Het maken van een augmented reality spelletje op zo’n schaal is niet makkelijk, maar toch duiken er steeds meer kopieën op. Binnenkort kunnen we waarschijnlijk een nieuwe app aan dat rijtje toevoegen: Automon. De uitgever? Politie Nederland.

Pokémon Go Halloween

Dat heeft korpschef Erik Akerboom tegenover De telegraaf bevestigd. Met het spelletje wil de politie burgers in gaan schakelen voor het opsporen van gestolen auto’s. In Automon (ja echt!) kunnen spelers kentekens fotograferen. Dan krijgen ze meteen te zien of de wagen in kwestie gestolen is. Spelers kunnen ook een oproep krijgen om in hun omgeving naar een specifiek kenteken te zoeken. Lukt dat? Dan krijgen ze punten.

Nuttige inzet van slimme software

We kunnen lacherig over de geforceerde naam doen, maar dat neemt niet weg dat het een interessant project is. De Nederlandse politie is met meerdere van dit soort initiatieven bezig, in het kader van de ‘politie van de toekomst’. Zo wordt er ook aan een app gewerkt waarbij het opsporen van vermisten wordt geprofessionaliseerd.

Met de nieuwe apps wordt de doorsnee burger dus ingezet. Zo kan de politie beter in kaart brengen waar al gezocht is. Vaak helpen al duizenden vrijwilligers uit zichzelf mee, maar die pogingen worden amper in kaart gebracht. Daardoor wordt werk vaak dubbelop gedaan.

Automon Pokémon Go Politie

Natuurlijk zal de politie uiteindelijk altijd ingeschakeld worden, maar toch kan een hoop voorwerk zo al gedaan worden. Als je toch naar de supermarkt loopt, waarom dan niet even een paar kentekens checken? Het is helaas nog niet bekend wat spelers met hun punten kunnen krijgen.

Marketingtruc?

Ook intern gaat de Nederlandse politie slimme software gebruiken. Dat moet er voor gaan zorgen dat opvallend gedrag in de interne systemen sneller opgemerkt gaat worden. Zo kunnen politiemensen die bijvoorbeeld informatie lekken sneller worden betrapt.

Een goede zaak, maar wij zijn vooral benieuwd naar Automon. Tot nu toe lijkt het vooral een marketingtruc, want veel augmented reality komt er bij de politie niet aan te pas. Hopelijk horen we binnenkort meer. Check ondertussen ook wat er binnenkort naar Pokémon Go komt.

Via: Nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Van Henrike -

    Ik kreeg voor beginscherm 4keer het leezen en ik kom zo pluizig en vlieg naar lees journaal nieuws en leek om Google Sears Explore internet en dat is mij en ons wat zien mog en ieder op beeld beginscherm hebt dat zouw in ook op site om zien leuk op uw denk iedeei in kan voor ,”;

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters