'Politiek wil dat telco's hun netwerk delen bij storingen'

Een woordvoerder van de PvdA heeft laten weten dat de partij van mening is dat telco’s in Nederland gebruik moeten maken van elkaars netwerk tijdens een storing. De PvdA deed deze uitspraak na een grootschalige storing van Vodafone afgelopen week.

Martijn van Dam PvdAPvdA-Kamerlid Martijn van Dam heeft tegenover het AD gemeld dat de partij van mening is dat telco’s in Nederland moeten samenwerken om storingen op hun netwerken op te vangen ten behoeven van de consument. Van Dam is van mening dat concurrenten een netwerk van een concurrent moeten bijstaan als deze een storing heeft. ”Als een elektriciteitscentrale uitvalt, neemt een andere ook het werk over.” Afgelopen week had Vodafone een grootschalige storing in Nederland waardoor er chaos in het OV ontstond en bij de Tweede Kamer aangezien de parlementariërs niet meer bereikbaar waren. Volgens van Dam moeten de drie telco’s in Nederland er eerst zelf uit zien te komen over een dergelijke afspraak maar mocht dat niet lukken dan zou de staatssecretaris van Economische Zaken hen er toe moeten dwingen met wettelijke maatregelen.

In sommige Europese landen is er al een dergelijke overeenkomst tussen telco’s waarbij een concurrent een deel van het verkeer overneemt als een telco een storing heeft op het netwerk. Afgelopen week werd duidelijk dat een storing van een telco relatief grote schade toebrengt aan de infrastructuur van de samenleving. De overheid zou dit probleem graag willen voorkomen in de toekomst, aldus van Dam. Vodafone heeft inmiddels excuses aangeboden voor de storing van afgelopen week.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Ik ook, maar ik denk dat netwerken er tegen gaan verzetten of anders op een ander gebied het gaan compenseren. Want je concurrent helpen doe je natuurlijk niet graag:(

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters