'Politiek wil dat telco's hun netwerk delen bij storingen'

Een woordvoerder van de PvdA heeft laten weten dat de partij van mening is dat telco’s in Nederland gebruik moeten maken van elkaars netwerk tijdens een storing. De PvdA deed deze uitspraak na een grootschalige storing van Vodafone afgelopen week.

Martijn van Dam PvdAPvdA-Kamerlid Martijn van Dam heeft tegenover het AD gemeld dat de partij van mening is dat telco’s in Nederland moeten samenwerken om storingen op hun netwerken op te vangen ten behoeven van de consument. Van Dam is van mening dat concurrenten een netwerk van een concurrent moeten bijstaan als deze een storing heeft. ”Als een elektriciteitscentrale uitvalt, neemt een andere ook het werk over.” Afgelopen week had Vodafone een grootschalige storing in Nederland waardoor er chaos in het OV ontstond en bij de Tweede Kamer aangezien de parlementariërs niet meer bereikbaar waren. Volgens van Dam moeten de drie telco’s in Nederland er eerst zelf uit zien te komen over een dergelijke afspraak maar mocht dat niet lukken dan zou de staatssecretaris van Economische Zaken hen er toe moeten dwingen met wettelijke maatregelen.

In sommige Europese landen is er al een dergelijke overeenkomst tussen telco’s waarbij een concurrent een deel van het verkeer overneemt als een telco een storing heeft op het netwerk. Afgelopen week werd duidelijk dat een storing van een telco relatief grote schade toebrengt aan de infrastructuur van de samenleving. De overheid zou dit probleem graag willen voorkomen in de toekomst, aldus van Dam. Vodafone heeft inmiddels excuses aangeboden voor de storing van afgelopen week.

Bron: Nu.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters